Auto-Created-3
16 Aralık 2018 ( 606 izlenme )
Reklamlar

1 Ocak’tan itibaren başlıyor

1 Ocak’tan itibaren başlıyor



 
Çalışanlar belli şartları taşıdıklarında işsizlik maaşı alma hakkına sahip oluyor. Ancak BağKur’lu esnaflar bu haktan faydalanamıyor ve işsiz kaldıklarında zorluk yaşıyor. Hayata geçecek olan yeni düzenleme ile de bu oluşan bu mağduriyetin önüne geçilecek.Bu konuda bir çalışma yapılmış ve Ahilik Sandığı sistemi devreye alınmıştı. 1 Ocak 2019’dan itibaren Ahilik Sandığı devreye girecek.


 


İşini kaybeden esnaf Ahilik Sandığı sayesinde işsizlik maaşı alabilecek. 2019 yılında asgari ücret 2 bin lira olursa en yüksek işsizlik maaşı da 2.100 liraya çıkacak. (Akşam)


 
Asgari ücret ve AGİ zammı ne kadar, kaç TL olacak? 2019 Asgari Geçim İndirimi ile ilgili son haberler!
Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci kez toplanmasının ardından milyonlarca çalışan konu ile ilgili son dakika haberlerini yakından takip etmeye başladı. 2019 Ocak ayında verilecek olan zammı belirlemek için toplanan komisyona katılan Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, önemli açıklamalar yaptı. Öte yandan Asgari Ücret zammının yanı sıra Asgari Geçim İndirimi (AGİ) ne kadar olacak sorusunun yanıtı da merak konusu. Peki 2019’da Asgari Ücret ve AGİ ne kadar olacak?
Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına katılan Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, “Hükümet tarafı olarak TÜİK raporlarını gelecek hafta yapılacak komisyonda alacağız. Çıkacak sonucun hayırlar getirmesini diliyorum” dedi. Genel Müdür Önder, toplantının açılış konuşmasında, tarafları dinleyeceklerini belirterek, “Bunun yanında, hükümet tarafı olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığından içerisinde bulunduğumuz yılda meydana gelen ekonomik ve sosyal gelişmeler ile önümüzdeki yılki hedeflerimize ilişkin bir sunum dinleyeceğiz, raporlarını alacağız.” diye konuştu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Boşver 30 Bin TL Geliri ve 40 Dairesi Var TÜRK-İŞ MÜJDEYİ VERDİ Türkiye'de dev rezerv!