Auto-Created-3
19 Aralık 2018 ( 642 izlenme )
Reklamlar

Türkiye'ye 3.5 milyar dolarlık ...

ABD onay verdi! 
AA |   
ABD Dışişleri Bakanlığı, 3.5 milyar dolar değerindeki Patriot hava ve füze savunma sistemlerinin Türkiye'ye satışına onay verdi.

 ABD onay verdi! Türkiye'ye 3.5 milyar dolarlık patriot
ABD Savunma Bakanlığına (Pentagon) bağlı Savunma Güvenlik İşbirliği  Ajansı, söz konusu satışın onaylamasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
 
Yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, tahmini 3.5 milyar dolar  değerinde 80 MIM104E Güdümü Yükseltilmiş Patriot füzesi, 60 İleri Kabiliyet  Patriot3 (PAC3) füzesi ve ilgili ekipman satışını onaylamaya karar verdi.  Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı, bu satış konusunda bugün Kongreyi  bilgilendirdi." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, söz konusu savunma sistemi paketine 4 AN/MQP65 radar seti, 4  kilitlenme kontrol sistemi, 10 anten direk grupları, 20 M903 fırlatma istasyonu,  5 elektrik santralinin yanı sıra, iletişim teçhizatları, test cihazları, menzil  programları ve destek ekipmanlarının da dahil olduğu ifade edildi.
 
Satışın onaylanmasının, Türkiye'nin hava savunma kapasitesine önemli  esneklik kazandıracağı ifade edilen açıklamada, "Hava ve füze tehditleri ile  başka saldırıları caydırma kabiliyetine sahip güvenli bir Türkiye, NATO ve Avrupa  kıtasında barış ve istikrarı sağlayacaktır." denildi.
 
Konuya ilişkin AA muhabirine yazılı açıklamada bulunan ABD Dışişleri  Bakanlığı yetkilisi ise şu ifadeleri kullandı:
 
"Önerilen bu satış, önemli bir NATO müttefikinin güvenliğini artırarak  ve müttefikleri ve ortakları hava ve füze tehditlerine karşı koruma çabalarına  katkıda bulunarak ABD'nin dış politikası ve ulusal güvenliğine de katkıda  bulunacaktır. Türkiye, hava ve füze savunma yeteneğini geliştirmek, toprak  bütünlüğünü savunmak ve bölgesel tehditleri önlemek için Patriotları  kullanacaktır. Önerilen satış, Türk ordusunun, düşmanca saldırılara karşı korunma  ve Türkiye'nin sınırları içinde bulunan NATO Müttefiklerini koruma amaçlı savunma  yeteneklerini artıracaktır."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

15 YIL BOYUNCA MİDESİNDE TAŞIDI... SADECE AĞZI VE BURNU YOK Fiyatı dibe vurdu, fırsatçılara gün doğdu ASELSAN 'ATOM'u geliştirdi! Ot sandığınız o şifa