Auto-Created-3
02 Kasım 2019 ( 1529 izlenme )
Reklamlar

ABD'ye görülmemiş tehdit

ABD'ye görülmemiş tehdit: Bize ateş açıldı, olası kargaşada büyükelçiliği yakıp yıkarız

Irak Ordusu'na bağlı Haşdi Şabi güçlerinden Şuheda Tugayı Komutanı Ebu Ala Welay, kendilerine BD Büyükelçiliği’nden ateş açıldığını söyleyerek görülmemiş bir tehditte bulundu.



Irak Ordusu'na bağlı Haşdi Şabi güçlerinden Şuheda Tugayı Komutanı Ebu Ala Welay, ABD'yi Irak'taki büyükelçiliğini yıkmakla tehdit etti.

Irak Ordusu'na bağlı Haşdi Şabi güçlerinden Seyid Şuheda Tugayı, ABD Bağdat Büyükelçiliği’ni yıkma tehdidinde bulundu.

Seyid Şuheda Tugayı Komutanı Ebu Ala Welay, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Savaşın ve şeytanın büyükelçiliği” ifadesini kullandı.

Welay, ABD Büyükelçiliği’ni göstericilere ateş açmakla suçladı ve Irak’ta bir kargaşanın çıkması durumunda, büyükelçilik binasının boş bir yapıya döndürüleceğini söyledi.

Irak'taki gösteriler

Iraklılar, işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto amacıyla ülkenin çeşitli bölgelerinde gösteriler düzenliyor. 1 Ekim'de harekete geçen eylemciler, Erbain törenleri nedeniyle ara verdikleri gösterilere cuma günü tekrar başladı.

Başkent Bağdat başta olmak üzere ülkenin orta ve güney kentlerine yayılan eylemlerde ekim ayının başından bu yana 200'den fazla kişi hayatını kaybetti, 10 bine yakın kişi yaralandı.

Birleşmiş Milletler ise Irak'ta 1 Ekim'den bu yana devam eden protestolarda 229 göstericinin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.
Yenı akit gazetesi 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yardımcı hekimin gözleri doldu ve adamı hayatı boyunca pişmanlığa sevk edecek olan şu cevabı verdi: Ne Olur Biliyor musunuz Aykut Demir'den FETÖ açıklaması ÖLDÜKTEN SONRA NELER OLUYOR? ÜRKÜTEN AÇIKLAMA