Auto-Created-3
04 Ağustos 2018 ( 1555 izlenme )
Reklamlar

Abdullah Gül'e FETÖ şoku!


Abdullah Gül'e FETÖ şoku!


11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı döneminde doktoru olan Sedat Caner, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, hafta başında eski Gazi Üniversitesi personeli 19 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. O isimler arasında 11. cumhurbaşkanı Gül'ün görevde olduğu dönemde yakın doktoru olan Sedat Caner 'in de bulunduğu ortaya çıktı.

Habertürk'ün haberine göre, Caner, savcılık sorgusunun ardından Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği'nde hakim karşısına çıktı. Ankara 1. Sulh Ceza Hakimi Sezer Söylemez, Caner'in "Fetö üyeliği" suçlamasıyla tutuklanmasına karar verdi.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Savcılık dosyasında Caner'in Fetullah Gülen'in özel doktoru Tuncay Delibaşı ile irtibatlı olduğu, Bank Asya hesabında artış olduğu ve ByLock kullanıcısı olduğuna dair tespitlere yer verildi. Ancak Caner bu suçlamaları reddetti. FETÖ üyesi olmadığını, örgütün haberleşme ağı ByLock'u kullanmadığını savundu. 2012 yılından itibaren Gül'ün yakın doktorluğu ve Cumhurbaşkanlığı Sağlık Müdürlüğü görevini yürüttüğünü söyledi. Caner, Gül'ün görev süresinin dolmasının ardından ise kendi isteği ile Cumhurbaşkanlığı'ndaki işini bıraktığını belirten Caner, Ekim 2016'da Gazi Üniversitesi'ndeki görevinden kanun hükmünde kararname ile ihraç edildiğini kaydetti.

@@@@

Özdağ Albayrak'ın o sözlerine bakın ne dedi?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ABD'nin Pastör Brunson ve başka ABD vatandaşlarının tutukluluğunu gerekçe göstererek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yaptırım kararı sonrası yaşanan krizi "40 yıllık karı koca bile her konuda anlaşamıyorlar" diyerek yorumladı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ ise Albayrak'ın açıklamasına tepki olarak "İki ülke arasındaki ilişkileri gayri ciddi bir şekilde evlilikle izah etmeyi ancak siyasal kariyerinin temeli ve tek özelliği evlilik olan birisi yapar" dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

nedeni ortaya çıktı! Oğluyla Gelininin Yatak Odasına Giren Kaynana OKURKEN AĞLIYACAKSINIZ. Rejim kente girip bayrak dikti! Rusya'dan açıklama