GERÇEK TAM 68 YIL SONRA AÇIĞA ÇIKTI

Kocası eşyalarını toplayıp merkeze gitmek için yola çıkarken Peggy sessizce izledi. Hiç adil görünmüyordu, birlikte çok az vakit geçirebilmişlerdi ve şimdiden ayrılmaları gerekiyordu ama Billie’nin başka seçeneği yoktu. Billie’nin fazlasıyla ciddiye aldığı ve gurur duyduğu vazifesiydi bu. Çocuk sahibi olmak ve ailesini korumak için geri döndüğü günü beklemesi gerekecekti ama içten içe ikisi de bunun yaşanmama ihtimalinin olduğunu biliyordu.

İkinci Dünya Sa-vaşı tam gaz devam ediyordu. Amerikalılar her gün askere alınıyordu… özellikle de olağanüstü potansiyele ve kullanışlı yeteneklere sahip olanlar. Bu ikisine de sahip olan Billie çağrılacağı günün yakın olduğunu biliyordu, bu yüzden de mektup geldiğinde şaşırmadı veya endişelenmedi. Mektup sevdikleriyle vedalaştıktan sonra Tallahassee’ye gelmesini söylüyordu. 354. Ordu Bölüğünü anmak için açılan bir siteye röportaj veren Peggy, durumu nasıl karşıladığını anlattı.

“Bölüğünü Tallahassee’ye götürdükler, kadınları da oradaki büyük bir otele aldılar.” Sonra hanımlara daha fazla talimat verilmiş, Peggy’nin açıklamalarına göre: “Kocalarımızı çağırdıklarında bizlere evimize dönüp kocalarımız varana kadar kimseye onların sa-vaşa gittiğini anlatmamızı istediler.” Çok zorlu bir devirdi ama insan başka ne yapabilir ki? Peggy ve Billie’nin sadece 6 haftalık evli olmalarına rağmen ayrılmak zorunda kalmalarını kabullenmekten başka bir seçeneği yoktu.

Reklamlar