Auto-Created-3
18 Kasım 2018 ( 434 izlenme )
Reklamlar

Almanlardan Türkiye’ye İsrail benzetmesi

Almanlardan Türkiye’ye İsrail benzetmesi


 
Son yıllarda yaşanılan Türk Savunma sanayisindeki teknolojik atılımlarla birlikte Türk mühendisleri tarafından projelendirilen askeri araç ve gereçlerin sayısı gün geçtikçe artış göstermektedir. Bu durum başta Avrupa ve Dünya devletlerinin gözünden kaçmamaktadır. 

Özellikle Almanların son dönemdeki Türk Savunma Sanayisinin parlaması gözünü almış durumdadır. Almanlar gazetelerinde ve makalelerinde olay yorumlara imza atarak çarpıcı bir Türkiye değerlendirmesinde bulundu. Bunlardan birisi de Die Welt gazetesş oldu.

Almanya’da yüksek tirajlı önde gelen gazetelerinden Die Welt, Türkiye’nin savunma sanayiinde attığı büyük atımlara övgüde bulundu. Tayyip Erdoğan Türkiye’yi adeta bir silahlı donanmaya çevirmek istiyor denilen yazıda Türk savunma çabasının İsrail’in büyüklüğünün ve kapasitesini aşmış durumda olması dikkatleri çekiyor” ifadeleri kullanıldı.Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Die Welt, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye’nin savunma sanayiinde attığı büyük atımlara övgüde bulunan bir yazı kaleme aldı.


 
Boris Kálnoky imzası taşıyan haberde, Türkiye’nin yerli ve milli hamlelerini ön plana çıkardığı ve bununla birlikte diğer ülkelerle ortak adımlar attığını yazdı. ATAK helikopteri ve ALTAY tankının teknik özelliklerinin ön plana çıkarıldığı yazıda, ABD ile F35, İngilizlerle TFX ortak savaş uçağı projelerine de atıflarda bulunuldu.Haberde, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülkesini adeta bir silahlı donanmaya çevirmek istiyor” denilen yazıda “Türk basınında son zamanlarda ülkenin zırhlanması ile alakalı..

başarıya ulaştığı görülüyor. İhracatlarının, ilk kez 1 milyar dolarlık bir hacme ulaştığı da söyleniyor. Türk savunma çabasının İsrail’in büyüklüğünün ve kapasitesini aşmış durumda olması dikkatleri çekiyor” ifadeleri kullanıldı. “Onların teknolojisinden yararlanıldığı sürece özgür olunamayacağını söyleyen Erdoğan 2023 yılında ülkesinin silahlarının tamamen bağımsız olarak üretileceğini duyurdu” sözleriyle Türkiye’nin hedefini gösteren cümlelere yer verildi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Büyük savaşa Çeyrek kala. “Devlet’in planı – Büyük savaş” Kesenin Ağzını açtılar tam 3 milyar dolar verecek Türkiye’nin müthiş silahı! Kuş uçurtmayacak VE DÜĞMEYE BASILDI