Auto-Created-3
17 Ekim 2018 ( 909 izlenme )
Reklamlar

AMERİKA O İDDİAYI DOĞRULADI' söyleyecek söz kalmadı

AMERİKA O İDDİAYI DOĞRULADI' söyleyecek söz kalmadı

Başkan Donald Trump Suudi Aabistan’ın İstanbul Konsolosluğu’na girdikten sonra kendisinden haber alınamayan ve öldürüldüğü ihtimali güçlenen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı konusunda “Suudi Arabistan’ı korumaya çalışmıyorum” dedi.

‘TÜRKİYE’DEN KANITLARI İSTEDİK’

Türkiye’den de eğer varsa Kaşıkçı ile ilgili ses veya görüntü kaydını istediklerini söyledi.

POMPEO İSTEMİŞ

Trump, kabine toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Trump Suudi Arabistan’ı korumaya çalışmadığını söyledi. Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Türkiye ve Suudi Arabistan ziyaretine atıfta bulunarak Türkiye’den eğer varsa Kaşıkçı’ya ilişkin ses ve görüntü kaydını istediklerini belirtti.


Amerika Dışişleri Bakanlığı’ndan, Bakan Pompeo’nun Türkiye ziyaretinin Cemal Kaşıkçı bağlamına ilişkin yeni bir açıklama geldi. Dışişleri sözcüsü Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü gösteren herhangi bir ses kaydı duymadığını söyledi.

TRUMP: ‘DEĞERLENDİRECEĞİZ’

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da, Türkiye ziyareti sonrasında uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’a Kaşıkçı’ya ilişkin soruşturmanın tamamlanması için birkaç gün daha verilmesi gerektiğini belirtmiş, “Soruşturma sonuçları gelince değerlendireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Amerika’nın Sesi(VOA)

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

‘Mart’ın ilk haftası O Hastalığın Çaresiymiş Suudi generalden küstah sözler: Türkiye’yi terbiye etmemiz lazım, kuşatma altına alalım… Mucizevi Bitki Suyu