En Çok Okunanlar
29 Mart 2024 ( 2344 izlenme )
Reklamlar

Ayak Yanması Neye İşaret Ediyor? Detaylar




Ayak Yanması Neye İşaret Ediyor? Detaylar
>>>>>

Pek çok kişinin başına gelen ayaklarda yanma hissi özellikle topuk ve ayağın iç kısımlarında meydana gelir. peki ayaklardan yanmanın sebepleri nedendir?

AYAKLARDA YANMA HİSSİ NEDEN OLUR?
Günümüzde birçok insanın karşılaştığı bir sorun olan ayak yanması, kendini daha çok 50 yaş üzeri kadınlarda gösterir ve sıklıkla geceleri yaşanır, istisnai de olsa günde de hissedilebilir. Bu sorunun en büyük belirtileri geceleri rahatsız eden yanma, karıncalanma, iğnelenme ve kaşınma hissi olarak karşımıza çıkıyor. Hatta strese ve uykusuzluğu da sebep oluyor.

Ayakta durmak güç hale gelir. Daha çok 50 yaş üzeri kişilerde ve kadınlarda erkeklere göre daha sık karşılaşılır. Menopoz dönemindeki kadınlarda gece ayakları örtmeme ve yanma sık görülen şikayetlerdir. Ayak yanmasının basma bozukluklarından, kanda hemoglobin yüksekliğinden, amiloidoz birikiminden, şeker hastalığından (diyabetik ayak),vitamin eksikliklerinden, tarsal tünel sendromundan, lomber disk hernisi (bel fıtığı),siyatik sinir hasarından, romatoid artrit, hipotiroidi (tiroid azlığı),böbrek yetmezliği, huzursuz bacak sendromu pek çok nedeni vardır. Detaylar galerimizde…
Taban düşüklüğü olan kişilerde, ayak altı yanması yaşarlar. Fiziksel olduğu kadar psikolojik sebepleri de olabilen ayak yanması geçirilen ağır kazalara ve travmalara bağlı sinir hasarlarında ayaklarda yanma hissi, ağrılar, karıncalanmalar hissedilebilir.

Ayak yanması tedavisinde, öncelikle altta yatan nedenin incelenmesi ve uygun tedavinin yapılması gereklidir. Tedavinin yanı sıra vitamin takviyesi, ayak bakımı ve hijyeni tedavide oldukça önemlidir.

Ayak yanması tedavisinde neden bulunana kadar hastanın takip edilmesi ve şikâyetlerin azaltılması için ilaç tedavisi verilir.

Ayak yanması, çalışan çalışmayan her çeşit insanda görülen bir durumdur.

Özellikle gece başlayan bu yanmaların esasında en temel hastalıklardan kaynaklanması mümkündür.

Hastalığın sebepleri olduğu gibi tedavileri de mevcuttur.

Doğru ayakkabı seçimi ve düzenli bakım en temel yapılması gerekenler arasındadır.

Çözüm olarak bu yanmaların giderilmesi için ayak spreyleri, kremleri vardır.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bebek Ayağa kalktı Ehliyete yaş sınırı İşte o değişim Ölüm anında