Auto-Created-3
15 Aralık 2018 ( 1053 izlenme )
Reklamlar

Banyo Yaparken İdrarını yapmak bakın neye Sebep Oluyor...

Banyo Yaparken İdrarını yapmak bakın neye Sebep Oluyor...





Banyoda çeşitli adaplar vardır. Dinimizi bizi tamamen özgür bırakmamış. Yaşantımızda helal, haram ve mekruh, mübah gibi sınırlar da koymuştur. 

Banyoda çeşitli adaplar vardır. Dinimizi bizi tamamen özgür bırakmamış. Yaşantımızda helal, haram ve mekruh, mübah gibi sınırlar da koymuştur. 
İnsanlar vesvese sorunu ile bazan karşı karşıya kalıyor. Bunun birçok nedeni olsa da , bir tanesi de banyoda yaptığımız bir davranışla da alakası vardır.


Banyo yapılan yere küçük abdest bozmak haram değildir; bundan dolayı bir günah olmaz. Ancak bu durum banyo adabına uygun düşmez. Peygamberimiz bu hususta da önemle durur.


Abdullah bin Mugaffel (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

‘Sizden hiç kimse yıkandığı yere bevl (işemesin) etmesin!..’ buyurdu.”

Ebu Davud 27, Nesei 36, Tirmizi 21, İbni Mace 304, Hakim 1/167, 185, Ahmed 5/56





"Sizden biriniz banyo yaptığı yere idrar etmesin. Sonra bu idrar ettiği yerden abdest almasın. Vesvesenin çoğu bundan ileri gelir." (Tirmizî, tahâre 17; Nesâî, tahâre 6) buyurmuşlardır.



İlim sahiblerinden birçoğu yıkanma yerine idrar yapmayı hoş görmemişlerdir. Temizlikle alakalı pek çok vesvese ve şubhenin bu işten kaynaklandığını söylemişlerdir. Bir kısım ilim sahibi ise buna izin vermiştir. İbn Sirîn bunlardan biridir. Kendisine; vesvesenin ve şubhenin birçoğu yıkanma yerine idrar yapmaktan ileri gelirmiş dendiğinde: Bu işin garibliğini kabul edercesine: “Rabbim Allah’tır, O’nun ortağı yoktur” dedi.


Bu hadis, tavsiye hükmünde olup, haram kılmak anlamında değildir. Haram kılınmamış olsa dahi bu gibi tavsiyelere uymaya çalışmak gerekir.




Ben Ali bin Muhammed EtTanâfisî'den: Hadiste, işemenin yasaklandığı gusûl yeri, kazılmış toprak çukurudur. Ama bugün öyle değil.


Çünkü bugünkü insanların yıkandıkları yerler, kireç, alçı ve zift ile yapılmıştır. Bunun için adam işeyib de o yer üzerine bol su salıverdiği zaman bir mahzur olmaz' dediğini işittim

İbn’ul Mubârak der ki: Yıkanma yerinde su akıb gidiyorsa idrar yapılabilir.



olmakta

Banyo yaparken bu hususlara dikkat etmeniz, manevi açıdan büyük bir öneme sahiptir.
herkesin bilgilenmesi için Paylaşmayı Unutmayalım Allah razı olsun..

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

YUMRUĞUNUZU 90 SANİYE SIKIN Türkiye'nin operasyonu Yunanistan'ı tutuşturdu! ALİ NESİN'DEN ERDOĞAN İTİRAFI Kadın maili okuyunca olduğu yere yığılıp kalır.