Auto-Created-3
18 Kasım 2018 ( 382 izlenme )
Reklamlar

Çamaşır Makinesine Karabiber Atınca Ne Olacağını Biliyormusunuz?

Çamaşır Makinesine Karabiber Atınca Ne Olacağını Biliyormusunuz?
Marketlerde kıyafetin rengini soldurmayacak ürünler var. Bunu hepimiz biliyoruz. Bilmediğimiz bir şey varsa o da şimdi öğreneceğiniz yöntem sayesinde evde kolaylıkla eski kıyafetlerinizi yepyeni yapabilirsiniz.

Çoğu ev kadının bildiği fakat çoğumuzun da henüz farkında olmadığı bu yöntem için tek ihtiyacınız olan şey karabiber.

Yapmanız gereken şey ise, bir çay kaşığı karabiberi renkli kıyafetlerinizi yıkarken çamaşır makinesine atın. Çamaşır makinenizi en düşük derecede çalıştırın. Hepsi bu kadar.

Çamaşır yıkarken, makineye karabiber atmanın faydası ne diye soracak olursanız, bu yöntemi uygulayanlara göre aşındırıcı görevi gören karabiber giyeceklerinizin rengini korumasına yardım ediyor. Böylece kıyafetler kısa sürede rengini kaybetmiyor ya da sararmıyor.



Daha beyaz kıyafetler mi istiyorsunuz? Bir çay bardağı beyaz sirkeyi çamaşır makinenizin yumuşatıcı kısmına dökün.

Lekesi çıkmayan kıyafetinizi önce soğuk suda elinizle yıkayın. Daha sonra lekenin üzerine beyaz sirke dökün. Bundan sonra ise kıyafetinizi normal şekilde çamaşır makinesinde yıkayın. Sonucu görünce şaşıracaksınız.

Bazı kıyafetler, materyalleri nedeniyle çabuk eskirler. Yine yumuşatıcı kısmına beyaz sirke dökerek kıyafetlerinizi ilk aldığınız hale döndürebilirsiniz.

Bazen çamaşırlarımızı yıkadığımız halde evde kedi veya köpek besliyorsak onların tüylerinin hala kıyafetlerimizde kaldığını görürüz. Bunun için de yine beyaz sirke kullanabilirsiniz.

Bazen yanlış deodorant seçimi nedeniyle koltuk altımızda beyaz lekeler kalabilir. Yumuşatıcı kısmına beyaz sirke dökün ve sonucu kendi gözlerinizle görün.



Daha keskin renklerde kıyafetler mi istiyorsunuz? Makineniz durulama evresindeyken bir çay bardağı tuz atın.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Cihan Padişahı’nın ibretlik hadisesi! İlaçsız, Katkısız Doğada Kendi kendi yetişir Kanı temizliyor, hemoglobin seviyesini geliştiriyor Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk harekete geçti: Affetmedi! Kanser Yaptığı Biline Biline Satmışlar!