Auto-Created-3
16 Kasım 2018 ( 573 izlenme )
Reklamlar

Çipras'tan Türk Akımı açıklaması: Topraklarımızdan geçmesi için...

Çipras'tan Türk Akımı açıklaması: Topraklarımızdan geçmesi için...
Balkan ülkeleri liderlerinin katıldığı 3. Selanik Zirvesi'nde konuşan Aleksis Çipras, Türk Akımı Projesi'nin Yunan topraklarından geçmesi için aktif şekilde çalıştıklarını söyledi.
 Çipras'tan Türk Akımı açıklaması: Topraklarımızdan geçmesi için...
Balkan ülkeleri liderlerinin katıldığı 3. Selanik Zirvesi'nde konuşan Çipras, Yunanistan'ın enerji stratejisini anlattı.
Çipras, "Şu anda EastMed boru hattının bir kolunun Balkanlara uzatma olasılığı araştırılıyor. Ayrıca Brüksel'de Türk Akımı'nın Yunanistan topraklarından geçmesi için aktif olarak çalışma yürütüyoruz" dedi.

'Güney gaz koridoru Yunanistan için öncelikli öneme sahip'
TransAdriyatik Boru Hattı'nın (TAP) da dahil olduğu Güney Gaz Koridoru'nun Yunanistan için öncelikli öneme sahip olduğunu ve AB'nin enerji stratejisinde yer aldığını belirten Çipras, "Batı Balkan ülkelerine gaz sevkiyatı için TAP'ın YunanistanBulgaristan interkonnektör hattının yanı sıra YunanistanMakedonya hattına bağlanması planlanıyor" ifadelerini kullandı.

Tamamlandığında 1.100 kilometre uzunluğunda olacak Türk Akımı boru hattının 937 kilometrelik kısmı denizden geçecek.
Türk Akımı, her biri 15.75 milyar metreküp doğalgaz kapasiteli olan 2 ayrı hattan oluşacak.

Bu hatların biri Türk pazarının ihtiyaçlarına, diğeriyse Avrupalı tüketicilerin kullanımına ayrılacak.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı'nın her iki hattına da Ocak 2020'de doğalgaz pompalanabileceğini söylemişti.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Katar'dan çok sert açıklama! Kargaşanın tek sorumlusu... 'Erdoğan-Bahçeli görüşmesi için devreye önemli bir iş adamı girdi' Karımın Hem Babamla Hem Onunla İlişkisi Vardı' Evlilerin Helali Haram Yaptığı Şeyler