Auto-Created-3
29 Mart 2024 ( 2055 izlenme )
Reklamlar

Damarlarınızı Doğal Yoldan Temizleyecek ve Sizi Kalp Hastalıklarından Koruyacak 8 Yiyecek

Damarlarınızı Doğal Yoldan Temizleyecek ve Sizi Kalp Hastalıklarından Koruyacak 8 Yiyecek
Kan damarları (arterler), oksijenli içeren kanların vücut içindeki taşıma görevini üstlenen yapılardır. Ayaklarımızdan beynimize kadar vücudumuzun her yerine uzanırlar. Sağlıklı kan damarlarına sahip olmak, kalp krizlerini ve inmeleri engellemenin başlıcaKalp doktorlarına göre, damar tıkanıklığına sahip olan kişilerin neredeyse tamamı bu durumun farkında bile değiller. Sadece angina, klodikasyon veya kalp krizi gibi rahatsızlıklar geçirdikleri zaman damar tıkanıklığı hakkında şüphe duymaya başlıyorlar. Damar tıkanıklığını engellemenin başlıca yollarından bir tanesi ise beslenmemize dikkat etmemiz.

1. Balık Balık, daha fazla tüketmeye bir an önce başlamanız gereken ilk yiyecektir. Omega3 ve sağlıklı yağ asitleri bakımından oldukça zengin bir besin maddesidir. Bu yağ asitlerinin kolesterol seviyeleri üzerindeki pozitif etkisi mevcuttur. Sağlıklı yağ asitleri ve omega3 yönünden zengin olan bazı balıklar ise; ringa, ton balığı, alabalık, uskumru ve somon.

2. Turunçgiller Yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda turunçgillerin sistolik kan basıncını ve darlık hissini önemli ölçüde düşürdüğü ortaya çıkmıştır. Özellikle portakal ve greyfurt, yüksek derecede akışkan lif içerir ve bu sayede damarları tıkanmaktan korur. Günün dilediğiniz öğününde yiyebileceğiniz bu meyveler hem size enerji ve lezzet verecek hem de sağlığınızı koruyacaktır.

3. CevizUzmanlara göre ceviz, damarların esnekliğini geliştiren bir yiyecektir. Ayrıca günde 8 adet ceviz yemek, ağır yemeklerden sonra vücuda giren doymuş yağların kalp ve damarlara zarar vermesini engelleyecektir. Ceviz, sağlık açısından çok yararlı bir yiyecek olmasının yanında, oldukça da lezzetli bir yiyecektir.

4. Keten TohumuEğer keten tohumu sevmeyen biriyseniz, bir an önce tüketmeye ve tadına alışmaya başlamanız iyi olur. Keten tohumunun sağlık açısından onlarca faydası vardır ve bunlardan bir tanesi de damar sağlığıdır. Keten tohumu, kalbi güçlendiren omega3 yağ asitleri, lif ve fitoöstrojen bakımından oldukça zengindir. Keten tohumunu isterseniz çekilmiş olarak, isterseniz de ekmeklerin içinde kullanabilirsiniz. Ayrıca marketlerde keten tohumu ilaveli mısır gevrekleri de bulabilirsiniz.

5. ZerdeçalKonu kalp ve damar sağlığı olduğunda, zerdeçal sizin en iyi dostunuzdur. Yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda zerdeçal ve zerdeçalın içinde bulunan kürkümin çeşitli kalp hastalıklarına karşı iyi gelmiştir. Zerdeçal sadece kalbi korumakla kalmaz aynı zamanda metabolizma ile ilgili çeşitli problemler ile de mücadele eder.

6. Yeşil ÇayDünya çapında yeşil çayın kalpdamar hastalıklarına iyi geldiğini kanıtlayan çok sayıda araştırma yapılmıştır. Bunlardan en büyüğü ise 40 bin Japon üzerinde yapılan bir çalışmadır. Bu çalışmaya göre günde 5 fincandan fazla yeşil çay tüketenlerin kalp krizinden veya inmeden ölme riskleri %26 oranında azalmıştır.

7. TarçınTarçını işlenmemiş şekilde tüketmenin bir çok faydası vardır. Güçlü bir antioksidan, enfeksiyonları karşı mücadelede güçlü ve aynı zamanda kalp hastalıkları riskini azaltmada oldukça etkilidir. Tarçın üzerinde yapılan iki ayrı çalışmadan birincisinde tarçının Tip2 diyabet hastaları üzerinde olumlu etkisi gözlemlenmişken, ikinci çalışmada ise tarçının kolesterolü düşürdüğü gözlemlenmiştir.

8. Nar Pek çoğumuz için nar, oldukça güzel ve lezzetli ama yemesi bir o kadar da zahmetli bir meyvedir. Bütün bu lezzeti ve zahmeti bir yana nar, kalp ve damarlarımız için mucize bir meyvedir. Kan yapıcı özelliğinin yanı sıra, oksitadif stresi azaltma, sentezleri destekleme ve nitrik oksitlerin aktifliğini sağlama bakımından da oldukça faydalı bir meyvedir.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erdoğan-İmamoğlu görüşmesi sona erdi dünyaya hükmedecek ülkeler 300 yeni fabrika 50 bin işçi. Bakın hangi ilimizde Meğerse 1 numaralı karaciğer düşmanıymış...