Auto-Created-3
02 Şubat 2019 ( 729 izlenme )
Reklamlar

Dünya diken üstünde! Putin resti çekti: Artık yokuz

Dünya diken üstünde! Putin resti çekti: Artık yokuz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1987 yılında ABD Başkanı Ronald Reagan ve Sovyetler Birliği lideri Mihail Gorbaçov arasında imzalanan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekildiklerini açıklamasına aynıyla karşılık verdi. Putin, ABD'nin INF'yi çiğnediğini söyledi ve kendilerinin aynı kararı aldığını duyurdu. Çin ise konu ile alakalı bir açıklama yaptı.



Haber7 / Dış Haberler Servisi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1987 yılında ABD Başkanı Ronald Reagan ve Sovyetler Birliği lideri Mihail Gorbaçov arasında imzalanan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekildiklerini açıklamasına aynıyla karşılık verdi.

Putin, ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması INF'yi çiğnediğini söyledi ve kendilerinin de aynı kararı aldığını duyurdu. Putin ayrıca, yeni bir süpersonik füze üreteceklerini açıkladı.

İŞTE PUTİN'İN REST ÇEKTİĞİ O AÇIKLAMANIN TAMAMI

Putin, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yla görüşmesinden sonra, "Bizim de yanıtımız simetrik olacak. ABD anlaşmayı askıya aldığını duyurdu, biz de askıya alıyoruz. Çeşitli ARGE ve dizayn çalışmaları yürüttüklerini açıkladılar, biz de aynısını yapacağız. ABD, Avrupa'ya konuşlandırdığı füzelerle anlaşmayı doğrudan ihlal etti. Bu konuya ilişkin ABD ile daha fazla müzakere girişimi yapılmasına gerek yok. Savunma Bakanlığı ile orta menzilli süpersonik füze üretimine başlanması gerektiği konusunda anlaştık. Ayrıca uzaydaki silahlanma tehdidinin ortadan kaldırılmasına yönelik bir plan hazırlanacak" dedi.

ABD dünyayı altüst etti! NATO, Trump ve Pompeo peş peşe açıkladı

 

ÇİN'DEN BİR AÇIKLAMA GELDİ

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekilmesinden "üzüntü duyduklarını" açıklayarak, ABD ve Rusya'yı "ayrılıklarını yapıcı diyalogla çözmeye" çağırdı. Bakanlık Sözcüsü Gıng Şuang, "Çin tarafı bundan üzüntü duyuyor.  Zira söz konusu anlaşmanın uluslararası barış ile küresel stratejik denge ve istikrarı koruyor. Çin, ABD'nin anlaşmadan çekilmesine karşı çıkıyor, ABD ve Rusya’yı ayrılıklarını yapıcı diyalogla çözmeye çağırıyor. Çin tarafı anlaşmanın çok taraflı hale getirilmesine karşı çıkıyor" dedi.

2018 yılının ortasında açıklanan verilere göre dünya üzerinde nükleer silaha sahip ülkeler...

TRUMP VE NATO'DAN DESTEK AÇIKLAMASI GELMİŞTİ

Dün ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, gerçekleştirdiği basın toplantısında, ülkesinin 1987 yılında imzalanan anlaşmadan çekildiğini açıklamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, NATO müttefiklerinin ABD'nin Rusya ile imzaladığı bu anlaşmadan çekilmesini desteklediğini duyurmuştu.

NATO'dan yapılan açıklama da ise, ABD'nin anlaşmadan çekilme kararının tamamen desteklediği belirtilmişti.

SİLAHLANMA YARIŞI ARTACAK: EN ÇOK AVRUPA ETKİLENECEK

ABD'nin anlaşmadan çekilmesiyle nükleer silahlanmanın hızlanmasından endişe ediliyor. Bu yarışın hızlanması ise en çok Avrupa'nın güvenliğini tehdit edecek.

INF ANLAŞMASI

1987 yılında ABD Başkanı Ronald Reagan ve Sovyetler Birliği lideri Mihail Gorbaçov arasında imzalanan anlaşma, menzili 500 ile 5 bin 500 kilometre arasında olan karadan havaya atılabilen orta menzilli füzelerin yasaklanmasını öngörüyor. Anlaşma, denizden ateşlenen füzeleri kapsamıyor.

Nükleer savaş tehdidini ortadan kaldırmayı hedefleyen anlaşma kapsamında 4 yılda yaklaşık 2 bin 700 füze imha edildi.

INF Anlaşması, nükleer silahlı füzeleri 30 yılı aşkın süredir Avrupa topraklarından uzak tutuyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

ABD medyasından bomba iddia... Terör örgütü YPG'ye kötü haber Fiyat artışı pompaya yansıyacak mı? Türkiye'de bir ilk! Bakan Varank test etti Annesinin telefonuna gelen mesaj ortaya çıkardı!