Auto-Created-3
02 Aralık 2018 ( 241 izlenme )
Reklamlar

Evde Doğal Antibiyotik Kış Kürü

Evde Doğal Antibiyotik Kış Kürü
Kış boyu hem yetişkinlerin hemde çocukların tüketebileceği doğal antibiyotik yapımı için malzemeyi temin ettikten sonra en fazla 510 dakikanızı hazırlamanız için yeterli.

Zencefilin Kur’an da geçen bir nimet olduğunu duymayanlar vardır. İNSAN Suresi/ 17. Ayeti kerimede Allah (cc) ” Orada kendilerine, katkısı zencefil olan içecekle dolu bir kâseden içirilir.” buyurmaktadır.

Elbetteki şifa Allah’tandır, bizde şifayı Allah’tan bekleyip sebeplere de sarılmak zorundayız. Zencefil, bal, limon ve tarçın karışımından oluşan bu kürü, yılın her mevsiminde tüketebilirsiniz.

Özellikle kış aylarında soğuk algınlıklarına karşı bünyenin güçlenip, hastalanma riskinin en aza inmesine yardımcı olacaktır. Öksürük, mide üşütmeleri ve bulantıları hafifleten, direncinizi artıran, üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı bağışıklık sisteminizi güçlendiren bu karışım için gereken malzemeleri kolayca temin edip evinizde hazırlayabilirsiniz.

Gereken malzemeler; 1 adet limon, Limondan biraz irice taze zencefil, aktardan üzerinde bio etiketli doğal olanı tercih edin. 1 adet orta boy kapaklı cam kavanoz, 2 dal tarçın.

Yeteri kadar bal. Balın doğal olması için güvenilir bir marka olmalı yada tanıdığınız bir yerden temin etmelisiniz. Yapılışı; Taze zencefilin kabukları soyulup küçük küçük doğranır, aynı şekilde limonu yıkayıp kabukları ile küçük şekilde doğranır.

Eğer limon tadını seviyorsanız 1 yerine 2 limonda doğrayabilirsiniz. Zencefil ve limonları karışık şekilde kavanoza doldurun, 2 tarçın çubuğunu da kavanozun kenarlarına yerleştirin, üzerine alabildiğince bal ekleyip kavanozun ağzını kapatıp 2 gün buzdolabında bekletin.

Kavanozun ağzını açtığınızda içerideki balın şurup gibi yada daha sıvı bir kıvam aldığını göreceksiniz. Bu sıvıyı çocuklara her sabah bir çorba kaşığından az, yetişkinlerde 1 yemek kaşığı şeklinde kış boyu tüketebilirsiniz ya da içerisindeki taneleri ile 12 kaşık bardağa koyup üzerine sıcak su ilave ederek çayını içebilirsiniz.

Tadı az gelirse bal ilave edin. Bu karışımını sıcak olarak tüketebileceğiniz gibi ılık su ile veya sodayla da tüketebilirsiniz. Kavanozu her açmadan önce çalkalayın. İşi bitince ağzını kapatıp tekrar buzdolabında muhafaza edin.

Bu karışım buzdolabında 23 ay kadar bekletilebilir. Çok küçük çocuklarda 1 çay kaşığından fazla kullanmayın (34) yaş. Bu kürü kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Sağlıklı bir kış geçirmeniz dileğiyle

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

ODTÜ'DEN DEĞIL LISEDEN MEZUN ! Muharrem İnce yeni parti kursa oyu kaç olur? Müslim Fırtına öldürüldü KULLANMAYAN YOK