Auto-Created-3
16 Ağustos 2018 ( 574 izlenme )
Reklamlar

F35 Program Ofisi'nden önemli açıklama!

F35 Program Ofisi'nden önemli açıklama!
AA | 


F35 Ortak Program Ofisinden (JPO), tüm F35 ortaklarıyla mevcut program planlarının sürdürüleceği ve gelecekteki politika talimatlarına uyulacağı bildirildi.

Merkezi başkent Washington'a yakın bir mesafede Virginia eyaletinin  Arlington kentinde bulunan JPO Halkla İlişkiler Birimi, F35 konusuyla ilgili AA  muhabirine yazılı bir açıklama yaptı.
 
Açıklamada, F35 Ortak Program Ofisinin, 2019 Ulusal Savunma Yetki  Yasası'nda (NDAA) belirtildiği üzere, ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerin  durumu hakkında ABD Savunma Bakanlığının Kongreye rapor sunması gerekliliğini  desteklediği kaydedildi.

JPO açıklamasında, "F35 Ortak Program Ofisi, tüm F35 ortaklarıyla  birlikte mevcut program planlarını yürütmeye devam edecek ve gelecekteki politika  talimatlarına gerektiği şekilde uyacaktır." değerlendirmesi yapıldı.
 
Türkiye'nin de ortağı olduğu programın mevcut durumuna ilişkin olarak  açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"Türk F35 personelinin Luke Hava Üssü'ndeki eğitimi, NDAA'nın  gerektirdiği şekilde, Savunma Bakanının F35 raporunu,  izlenecek yola ilişkin  karar verilmesi için Kongreye sunmasına kadar devam edecektir."
 
Türkiye'de yargılanmasına devam edilen Amerikalı papaz Andrew  Brunson'ın durumuna atfen ABD Kongresinde F35'ler konusunda bazı girişimler  olmuştu. ABD Başkanı Donald Trump, Pentagon'un 716 milyar dolarlık 2019 mali yılı  bütçesine ilişkin yasa tasarısını hafta başında imzalamıştı. Söz konusu rapor  Kongreye sunuluncaya kadar F35 savaş uçaklarının Türkiye'ye teslimatının geçici  olarak durdurulması öngörülüyordu.
 
 Yasanın Senatodaki tasarısında, Pentagon'un, Türkiye'nin F35  programından çıkarılması konusunda bir plan hazırlaması talep ediliyordu. Buna  karşın söz konusu kısım, Konferans Komitesi olarak bilinen Kongredeki uzlaşma  komitesi tarafından tasarı metninden çıkarılmıştı.
 
Türkiye, 2002 yılında katıldığı ABD liderliğindeki çok uluslu müşterek  taarruz programı kapsamında beşinci nesil F35 Lightining II uçaklardan en az 100  adet almayı hedefliyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Dünya devi Türkiye'yi seçti! Fatö’nüm iki saldırı planı ortaya çıktı. İlki ise gerçekten çok alçak ve sinsice Tecavüzler ülkesinden skandal namaz kararı Millet bana bakın