Auto-Created-3
19 Aralık 2018 ( 247 izlenme )
Reklamlar

Faydaları saymakla bitmiyor ! Çok iyi bir potasyum, protein ve kalsiyum kaynağıdır.Bolca faydalanınız..

Faydaları saymakla bitmiyor ! Çok iyi bir potasyum, protein ve kalsiyum kaynağıdır.Bolca faydalanınız..
Çok iyi bir potasyum, protein ve kalsiyum kaynağıdır.Bolca faydalanınız...Karabuğday Hakkında Bilgi, Diğer Bir adıyla Greçka Nedir?

Karabuğday özellikle son yıllarda adını sıklıkla duyduğumuz kuzukulağıgiller ailesinden bir bitkidir. Karabuğday bir çok yörede “Greçka” ismi ile de bilinmektedir. Türkiye’ye göre daha  kurak ve serin iklim koşullarına sahip Çin, Rusya, Ukrayna gibi ülkelerde yetiştirilir. Vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengin olan karabuğdayın sağlık açısından bir çok faydası bulunur.

Karabuğday lezzet olarak bulguru anımsatan bir tada sahiptir.

Karabuğday’ın Faydaları

İçerisinde bol miktarda B vitamini ve magnezyum bulunur.  Karabuğday çok iyi bir potasyum, protein ve kalsiyum kaynağıdır.

Gluten barındırmaması sebebiyle özellikle çölyak hastaları tarafından da tercih edilir. Ayrıca lifli bir yapıya sahiptir. Bu sayede sindirim ve boşaltım sistemlerinin daha iyi çalışmasını sağlar.

Özellikle bağırsakların sağlığını korumak açısından önemli bir işleve sahiptir. Hem lifli olması hem de gluten içermemesi sebebiyle diyet listelerinde tavsiye edilen bir besindir. Zayıflamaya yardımcıdır.

Magnezyum bakımından zengin olması sayesinde kan şekerini düzenleyici etkisi vardır. Diyabet hastaları tavsiye edilmektedir.

İçerisinde bulunan kolin maddesi sayesinde karaciğer yağlanmasını engelleyici özelliğe sahiptir.

Tansiyon ve kolesterolü düşürücü özelliği vardır. Bu sayede kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu özellik gösterir.

Karabuğdayın içerisinde bol miktarda potasyum bulunur. Potasyum yüksek tansiyonu düşürücü özelliktedir.

Yapılan araştırmalara göre karabuğdayın yiyecek olarak tüketilmesinin dışında karabuğday ile yapılan yastıkların baş ve boyun ağrılarında tedavi edici olduğu görülmüştür. Ayrıca yazın soğuk ısı kışın sıcak ısı torbaları şeklinde kullanılmaktadır. Bu sayede rahat ve kaliteli bir uyku sağlanmaktadır.

Greçka Karabuğday Nerelerde Kullanılır?

Greçke yani karabuğday bir çok yemekte kullanılabilir. Bulgur ve pirinç yerine alternatif olarak karabuğdayı çorba, salata, dolma, pilav her türlü yemekte kullanabilirsiniz. Ayrıca karabuğdayı öğüterek elde edilen unu hamur işlerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu sayede daha sağlıklı, glutensiz hamur işleri elde etmiş olacaksınız.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

DÜNYANIN GİDİŞATINI DEĞİŞTİRECEK ENERJİ ! CNN'den kan donduran Cemal Kaşıkçı iddiası! Telefonla Tuvalete Giriyorsanız Yandınız! Soros'tan Erdoğan düşmanlığı: 2019'da Erdoğan'ı İndireceğim