Auto-Created-3
30 Ocak 2019 ( 1051 izlenme )
Reklamlar

Hadsiz Sunucu Binali Yıldırım’a “Duruşunuz Yok mu?” diyince cevabını aldı

Hadsiz Sunucu Binali Yıldırım’a “Duruşunuz Yok mu?” diyince cevabını aldı


 
Buket Aydın, Binali Yıldırım’a “Bakanlık diyorlar tamam diyorsunuz, Başbakanlık diyorlar tamam diyorsunuz Meclis Başkanlığı diyorlar tamam diyorsunuz, şimdi Meclis Başkanlığı… Her şeyi kabul ettiğiniz için sizi eleştiriyorlar ‘Duruşunuz yok mu?’ sorusunu yöneltti. İşte Yıldırım’ın cevabı

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, CNN Türk’te Buket Aydın’ın sunduğu “40” programında, soruları yanıtladı.

Katıldığı canlı yayında “Her şeyi sorabilirsin” diyen Yıldırım’a terbiye sınırlarını zorlayan bir soru yöneltildi. Programın sunucusu Aydın, Yıldırım’a “Duruşunuz yok mu?” diye sordu. Bu ağır soruyu Yıldırım, kibarlığından ödün vermeden cevapladı.

“Duruş başka omurgasızlık başka”

“Her şeye tamam dediğiniz için sizi eleştiriyorlar. Duruşunuz yok mu?” sorusu üzerine Yıldırım, uyumlu bir insan olduğunu ve hiçbir şeye itiraz etmediğini söyledi.


Binali Yıldırım, “Ne demek duruşunuz yok mu? Ben anlamadım. Benim duruşum bellidir, duruşum millete hizmettir. Duruşta bir sorun yok. Duruş başka omurgasızlık başka, ben omurgasız bir insan değilim. Hizmeti ibadet bilirim. Milletim ne dediyse ben onu yaparım. Liderimle beraber millete hizmet yolunda bir ömür tükettik. 

Bundan sonra da elimizden geldiğince en güzel şekilde, İstanbullular bize fırsat ve yetki verirse en güzel hizmeti İstanbul’da yapacağız. Biz bunu Türkiye’de yaptık. Türkiye’nin her tarafında hizmetleri yaptık, şimdi çok daha detaylısını, biraz daha kolay şekilde İstanbul’da önümüzdeki dönemde eğer İstanbullular teveccüh ederse, bizi Şehri Emin’i kabul ederse bu hizmetleri yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SEÇİM KAMPANYANIZDA YER ALACAK MI? BERABER MİTİNGLER YAPACAK MISINIZ?

Binali Yıldırım: Yani ne demek? Gayet tabi yer alacak. Zaten Cumhurbaşkanı ‘yapma’ deseniz de yapar. Onun hayatı vatandaşlarla haşır neşir olmakla geçmiş. Cumhurbaşkanımız rahatı sevmez. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızla çalışmak çok kolay bir şey değil. 50’den fazla şehirde miting yapacak, bu kampanyada belki de hepimizden fazla çalışacak. Biz İstanbul’da yapacağız. Ama Cumhurbaşkanımız tüm Türkiye’yi dolaşacak.

BAKANLIK DİYORLAR TAMAM DİYORSUNUZ. BAŞBAKANLIK DİYORLAR TAMAM DİYORSUNUZ. MECLİS BAŞKANLIĞI DİYORLAR TAMAM DİYORSUNUZ. ŞİMDİ DE BELEDİYE BAŞKANLIĞI… HER ŞEYE TAMAM DEDİĞİNİZ İÇİN SİZİ ELEŞTİRİYORLAR. DURUŞUNUZ YOK MU?


 
Binali Yıldırım: Yani ne kadar güzel. Hiçbir şeye itiraz etmiyorum. Yani ne demek duruşum yok. Benim duruşum bellidir. Duruşum millete hizmettir. Duruş başka omurgasızlık başka. Ben omurgasız bir insan değilim. Hizmeti ibadet bilirim. Milletim ne dediyse ben onu yaparım. Bundan sonra da elimizden geldiğince İstanbullular bize yetki verirse en güzel hizmeti İstanbul’da yapacağız. Biz bunu Türkiye’de yaptık. Şimdi çok daha detaylısını, daha kolayını önümüzdeki dönemde İstanbul’da yapacağız.

EVET, ŞİMDİ DE İSTANBUL BELEDİYE BAŞKAN ADAYISINIZ. SİZ BAKANLIK, BAŞBAKANLIK, TBMM BAŞKANLIĞI YAPTINIZ. GALİBA TÜRK SİYASİ TARİHİNDE DE BİR İLK OLACAK DEĞİL Mİ? BÜTÜN BUNLARI YAPMIŞ BİR SİYASETÇİ İSTANBUL’DA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLUYOR. Kİ KULİSLERDE SİZİN BU ADAYLIĞI ASLINDA ÇOK DA İSTEMEDİĞİNİZ KONUŞULDU. BU KONUŞULANLAR DOĞRU MUYDU? YA DA ŞÖYLE SORAYIM. NEDEN TBMM BAŞKANI’YKEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN YARIŞMAYI KABUL ETTİNİZ?

Binali Yıldırım: Bir kere her şeyin bir ilki bir de sonu vardır. Bana da hep ilk ve sonlar nasip oldu. Eğer size bir ihtiyaç duyulmuşsa, onu kabul etmiyorum deme hakkınız yok. Görevin büyüğü küçüğü olmaz. Bakanlıktan ayrıldım yine çalışmaya devam ettim. Bakanlıktan tekrar ayrıldım… Ulaştırma Bakanları ayrılmak zorundaydı. 3 kez ayrıldım 4 kez geri geldim. Başbakanlık yaptım. Şimdi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmam gerekti. Seve seve kabul ettim. İstanbul benim ömrümün geçtiği şehir.

Şimdi sıra İstanbul’a hizmet etme sırasıdır. Büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Bu mevzuatta bir ilk. Onun için de kanunlarda bu yazılmamış. Adaylığın açıklandığı zaman herkes şaşırdı. Acaba şimdi ne olacak. Hukukçular kendi aralarında tartışmaya başladı. Kimi herhangi bir yasak yok diyor. Kimi de istifa etmelidir diyor. Benim bu istifa meselesi ile vatandaşın gündeminin işgal edilmesine canım çok sıkılıyor. İstanbul’u konuşmalıyız. Anlamsız yere benim istifa edip etmeyeceğim konuşuluyor. Partim aday göstereceğini açıklamış. Yapılmayan bir işlem üzerinden tartışmanın yapılması gerekiyor. İlk kez açıklıyorum. Adaylık müracatımın yapıldığı andan itibaren görevimi bırakacağım. Adaylık başvurusu sonrası Meclis Başkanlığı görevini bırakacağım.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Diriliş Ertuğrul'un yapımcısı Mehmet Bozdağ yeni projesini açıkladı! ŞOK İDDİA ! Dip dalgası geliyordu. Peki şimdi ne mi olacak. HDP'den aday olan eski MHP'li isim hakkında gerçek ortaya çıktı