Auto-Created-3
15 Ağustos 2018 ( 376 izlenme )
Reklamlar

KATAR'DAN TÜRKİYE'YE DEV YATIRIM

KATAR'DAN TÜRKİYE'YE DEV YATIRIM 

Katar'dan Türkiye'ye 15 milyar dolarlık yatırım
AA |  
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani arasındaki görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Katar Emiri Al Sani, Katar olarak Türkiye'ye 15 milyar dolar yatırım paketini hızlıca hayata geçireceklerini ifade etti. İki lider, TürkiyeKatar arasındaki ilişkileri her alanda daha da geliştirme hususundaki kararlılıklarını teyit etti

Katar'dan Türkiye'ye 15 milyar dolarlık yatırım
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Türkiye  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede, Katar olarak Türkiye'ye  15 milyar dolar yatırım paketini hızlıca hayata geçireceklerini bildirdi. 
 
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan  ile Al Sani Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.
 
Al Sani'nin çalışma ziyareti çerçevesinde gerçekleşen görüşmede, ikili  ilişkiler ve bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Görüşmede Al Sani, Katar olarak Türkiye'ye 15 milyar dolar yatırım  paketini hızlıca hayata geçireceklerini ifade etti.
 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Katar Maliye Bakanı Ali  Şerif elİmadi'nin de hazır bulunduğu görüşmede iki lider, TürkiyeKatar  arasındaki ilişkileri her alanda daha da geliştirme hususundaki kararlılıklarını  teyit etti.
 
CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN KATAR AÇIKLAMASI
 
Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada;
 
"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Sayın Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya gelmişlerdir.
 
Katar Emiri Şeyh Temim’in çalışma ziyareti çerçevesinde gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur.
 
Sayın Şeyh Temim, görüşmede, Katar olarak Türkiye’ye 15 milyar dolar yatırım paketini hızlıca hayata geçireceklerini ifade etmişlerdir.
 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Katar Maliye Bakanı Ali Şerif elİmadi’nin de hazır bulundukları görüşmede iki lider, TürkiyeKatar arasındaki ilişkileri her alanda daha da geliştirme hususundaki kararlılıklarını teyit etmişlerdir.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

KALIN: TÜRKİYE BU SÜREÇTEN GÜÇLENEREK ÇIKACAKTIR
 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Katar, Türkiye’ye 15 milyar dolarlık doğrudan yatırım yapacak. Türk ekonomisinin temelleri sağlamdır ve Türkiye bu süreçten güçlenerek çıkacaktır." dedi.
 
HÜKÜMET KAYNAKLARI: HIZLI KAYNAK GİRİŞİ SAĞLANACAK
 
Katar'dan 15 milyar dolar yatırım kararı ile ilgili hükümet kaynaklarından edinilen bilgiye göre; finansal piyasalara ve bankalara hızlı kaynak girişi sağlanacağı bildirildi.
 
GÖRÜŞME YAKLAŞIK 3,5 SAAT SÜRDÜ
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'yi resmi törenle karşıladı.
 
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleyen görüşmelerde ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alınması, ayrıca gündemdeki diğer konularda kapsamlı görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyordu.
 
Yaklaşık 3 buçuk saat süren görüşme sona erdi.
 
KATAR'DAN TÜRKİYE'YE DESTEK AÇIKLAMASI
 
Diğer yandan Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al Şafi, ülkesinin Türkiye'ye olan desteğini yaptığı yazılı açıklamayla duyurdu. 
 
Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin, Türkiye Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'la hafta başında gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin  sonrasında Katar devletinin büyük desteğini göstermek için Türkiye’ye geldiğini  belirten Al Şafi, Katar Emiri'nin ekonomik  krizden sonra Türkiye’yi ziyaret eden ilk devlet lideri olduğuna vurgu yaptı.
 
Al Şafi, "Kardeş Türk halkının yanında durduğumuzu yeniliyoruz. Türkiye ile ilişkilerimizin  sağlam olduğunu ve halkımız nezdinde bu ilişkilerin ayrı bir yeri olduğunu belirtiriz" değerlendirmesini yaptı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Öztürk Yılmaz’dan yeni harekata ilişkin uyarı: "İçeride bir karışıklık çıkarmak isteyebilirler" İltihaplı bademcikleri antibiyotik kullanmadan iyileştirmenin çok basit yolu! Bu 6 besin akciğerleri temizliyor! Osmanlı Askerinin emanetini tam 103 sene sonra açtı