Auto-Created-3
12 Eylül 2018 ( 712 izlenme )
Reklamlar

Kraliçe Hz peygamberin soyundan mı geliyor. İşte iddianın kaynağı ve hedefi

İngiliz Kraliçesi Elizabeth, Hz. Muhammed’in s.a.v soyundan mı geliyor? 


Bir dönem gündem olan konu tekrardan popüler tartışmalardan bir haline geldi. İddiaların şimdi neden yeniden ortaya çıktığı belli değil. Ayrıntıları gelin hep birilikte okuyalım.

Coğrafi farklılıklardan dolayı kimse Elizabeth’le Hazreti Muhammed s.a.v arasında bir soy bağı olduğunu düşünmemiştir. Son zamanlarda yabancı basında ortaya çıkan haberler sonrasında bunun provokatif bir sorudan ziyade ciddiye alınması gereken bir iddia olduğu düşünüldü, araştırılmaya başlandı. Soruyu daha da net soralım, Kraliçe, aynı zamanda halife olabilir mi?

İddiaların başlangıç noktasına bakacak olursak, 1986 yılında soy bilimci Harold B. BrooksBaker’ın yayınlarına dek gidiyoruz. Baker, dönemin Başbakanı Margaret Thatcher’a şunları yazarak bu iddiaya can vermişti: “Çok az İngiliz, İngiltere Kraliçesinin damarlarında bir peygamberin kanının dolaştığını biliyor.” İşin bir diğer yanı ise bunun çok ama çok önceden başlayan bir iddia olduğu ortaya çıktı. Şimdi daha da sabırlı bir şekilde yazıyı okumaya devam edelim. Bu iddia zamanında öyle bir parlatıldi ve kraliçenin gizli Müslüman olma ihtimali o kadar çok önemli çıkarıldı ki kimi kesimler buna inandı. Peki neden böyle bir şey ortaya çıkarıldı derseniz aslında bunun cevabıda çok açık. İngiltere sömürüsünde ki Müslüman devletleri elinde daha rahat tutabilmek adına böyle bir iddia ortaya attı ve bu iddiayı dünyaya yaydı. Öyle ki geri dönüş bile aldığı oldu. Tıpkı Obama’nın müslüman olması iddiası gibi aslında bu da sahte idi. Amaç her zaman topluma oynamakti. İşte düzeni kurmak isteyenler böyle alçak hamleler içine giriyorlardi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bu 5 işaret Allah'ın sizi sevdiğinin göstergesi Esed'ten ilk açıklama Vatandaşlardan tepki gelmişti! Fiyatı 8,5 TL oldu Z-ina Yaptığını Söyleyen Kadına Öyle Bir Cevap Verdiki