Auto-Created-3
25 Ekim 2019 ( 493 izlenme )
Reklamlar

nedeni belli oldu!

Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'nun arasındaki çatlağın nedeni belli oldu!

Yeni parti iddialarıyla gündeme gelen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan'a arka plandan destek verdiği öne sürülen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün arasındaki çatlağın nedeni belli oldu. Yaşanan bu durum 'Daha partiler kurulmadan birbirlerine düştüler' şeklinde yorumlandı.

  

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın yeni parti kurma çalışmaları ayrı ayrı sürerken, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ise, AB’ye bakışı ve sadece eski partisinin tabanına seslenebileceğini düşündüğü için Davutoğlu ile birlikte hareket etmediği öğrenildi.

Parti kurma heveslileri Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan, birbirlerine karşı da tavır almış durumdalar. Özellikle son günlerde Davutoğlu cephesinden, Gül Babacan cephesine yönelik sert eleştirilerin gelmesi dikkat çekiyor. Yapılan yorumlarda ise bu durumun, 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Davutoğlu’na karşı tavır alması nedeniyle kaynaklandığı belirtildi. Babacan ile birlikte hareket eden bir isim ise, Gül’ün Davutoğlu’na karşı tavır almasının nedenlerini aktardı.

Davutoğlu ile Babacan’ın partileşme çalışmalarının tek çatı altında toplanmasının Gül tarafından engellediğini hatırlatan eski AK Parti’li isim, “Sayın Gül’ün Ahmet Davutoğlu ile ilgili geçmişten gelen endişeleri var. Gül, Davutoğlu’un hırsı ile hareket ettiğini ve kontrol edilemez olduğunu düşünüyor. Ayrıca Davutoğlu’nun sürekli olarak Suriye’de yaşanan tabloyla anıldığını ve bu durumun da yeni oluşumu daha yolun başında yıpratacağını düşünüyor” ifadelerini kullandı.

"Davutoğlu bu çizgiden uzak"

Diğer yandan, Gül’ün Davutoğlu ile ciddi fikir ayrıklıları olmasının da, bu durumun sebeplerinden biri olarak belirtildi. Davutoğlu için, geniş bir vizyon ortaya koyamayacağına inandığı ifade edilen Gül’ün, AB’ci ve liberal bir bakış açısıyla hareket ettiği ve Davutoğlu’nu ise bu çizgiden uzak gördüğü belirtildi.
Yenı akit gazetesi 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erdoğan’ı seçtiyseniz bedelini ödeyeceksiniz YA RABBİ BU NASIL BİR İMAN Gençlere müjdei! Cep harçlığı veriyorlar Süleyman Soylu: Ne ABD ne Almanya ne İngiltere...