Auto-Created-3
28 Aralık 2018 ( 772 izlenme )
Reklamlar

Rejim kente girip bayrak dikti! Rusya'dan açıklama

Rejim kente girip bayrak dikti! Rusya'dan açıklama
Reuters'a açıklama yapan PKK/YPG, Münbiç'ten çekildiğini belirterek bölgeyi Esed rejimine bıraktıklarını açıkladı. Suriye ordusu ise kente girip bayrak diktiklerini yine Reuters aracılığıyla duyurdu. Konu ile alakalı ise Türk Dışişleri'nden ve Rusya'dan açıklama geldi
 İngiliz haber ajansı Reuters'a açıklama yapan terör örgütü PKK/YPG, Münbiç'ten çekildiğini belirterek bölgeyi Esed rejimine bıraktıklarını duyurdu.

YPG'den yapılan açıklamada, "Güçlerimizin çekildiği yerlerde kontrolü sağlamak üzere Suriye hükümetini davet ettik. Suriye hükümetini, silahlı kuvvetlerini Münbiç'e göndermeye ve bu mevzileri korumaya davet ediyoruz" denildi.

Açıklamada, YPG'lilerin rejime bağlı olduğu ifadesi de kullanıldı.

KENTE BAYRAK DİKTİLER

Terör örgütü YPG'den sonra bir açıklama da Suriye ordusundan geldi. Suriye ordusu Münbiç'e girip kente bayrak diktiğini duyurdu. Açıklamada Münbiç'teki vatandaşlarımızın ve diğer kişilerin güvenliğini garanti ediyoruz denildi.

TÜRKİYE VE RUSYA'DAN AÇIKLAMA

TV 24'ün Dışişleri kaynaklarına dayandırdığı açıklamasında, "Rusya'daki görüşmede konu masaya gelecek" denildi.

Kremlin'den yapılan açıklamada ise, "Kürt bölgesinin kontrolü Suriye ordusuna geçti, bu durumdan memnunuz" denildi.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Menisküs ve Diz Ağrılarına Son Limon Suyu İle Tedavi Edebileceğiniz 8 Sağlık Problemi Limon Suyu Neye İyi Gelir? Ekmeğe ihtiyacım vardı Cünüp uyumak bakın nelere sebep oluyor?