Auto-Created-3
30 Eylül 2024 ( 30397 izlenme )
Reklamlar

BAKIN NEYE SEBEP OLUYORMUŞ

BAKIN NEYE SEBEP OLUYORMUŞ


 >>>


Pilavı Asla Tekrar Isıtmayın!Isıttıysanız da Sakın Yemeyin.Bakın Neye Sebep Oluyormuș!


 Pirinç Pilavı pișirdikten sonra tekrar ısıtmayın yoğun bakımlık edebilir ve o hastalığa… 



Tekrar ısıtılması mideyi bozacağı gibi zehirlenmeye neden olabilir! Peki ama neden? İște uzmanların o uyarısı Pirinç pilavı hemen hemen herkesin sevdiği bir yiyecek. Peki neden tekrar ısıtılmamalı? Yaptığımız bu hataya neden son vermeliyiz. İsraf olsun diye yaptığımız bu alıșkanlıktaki büyük tehlike hepinizi șașırtacak.. Pirinç pilavını her yaștan insan sever. Oldukça doyurucu olması nedeniyle bir çok sporcunun da tercih ettiğini görüyoruz. Bu harika yiyecekle ilgili yapılan bir uyarı ise dikkat çekti. Kuzey Karolina Üniversitesi’nden Gıda Güvenliği Uzmanı Benjamin Champan pirinç pilavı üzerine bir araștırma yaptı. Araștırma sonucuna göre pilavı yeniden ısıtmak sağlığı tehlikeye atıyor Pilavı pișirirken pișirme süresinde ‘bacillus cereus’ mikrobu ölmemiș olabiliyor.. İște bazı besin türlerinde veya toprakta bulunan bu bakteri ve bazı türleri yiyecek kaynaklı hastalıklara hatta gıda zehirlenmesine ve zamanında müdahale edilmezse ölüme bile neden olabilir. BAKTERİLER ÜREMEYİ SÜRDÜRÜYOR Pilavın pișirme sırasında bile ölmeyen bakteri pilavı oda sıcaklığında beklettiğiniz takdirde yeniden gelișmeye ve üremeye bașlayarak tehlike yaratıyor. Bu nedenle yapmanız gereken daha az pilav yapmak ve tüketmek hemen.. Dıșarıda bekletip ertesi gün tekrar ısıttığınız pilav size zarar verebilir ve kalıcı hasarlar bırakabilir. İsraf olmasın diye yaptığınız bu hata sizi ve evdeki diğer aile bireylerini hasta edebilir. 



***************************************************



UZMANLARDAN KORKUTAN AÇIKLAMA >>>


Uzmanlardan Korkutan Açıklama: Böylesi Görülmedi.İstanbul’u Bekleyen Büyük Tehlike! İstanbul’u İstila Ettiler.. Uzmanlardan Korkutan Açıklama Geldi İstanbul’da daha önceleri sadece Ihlamur Kasrı, Yıldız ve Fenerbahçe parkları gibi alanlarda görülen yeșil papağanlar, bugün her yerde karșımıza çıkıyor Tropikal iklim kușu yeșil papağanların İstanbul’daki serüveni yıllardır adeta bir șehir efsanesi olarak dilden dile dolașıyor. Ana vatanları Hindistan ve Pakistan olan yeșil papağanlar, son birkaç yıldır park ve bahçelik yerlerin yanı sıra artık megakentin yeșili bol mahallelerinde de görülür oldu. Son olarak geçtiğimiz gün Fenerbahçe Orduevi’nin çevresinde sürü halinde görülen yeșil papağanlara ilișkin bilgi veren uzmanlar ise istilacı kabul edilen bu türün sayısındaki artıștan endișeliler. Milliyet’ten Mert İnan’ın haberine göre, kent faunasının istilacı papağanlar nedeniyle bozulma riski altında olduğunu dile getiren Biyolog – Kuș Gözlemcisi Kerem Boyla, yeșil papağan türünün popülasyonunda adeta patlama yașandığını belirtti.Boyla konuyu șu sözlerle açıkladı: “KAÇAK GETİRİLEN PAPAĞANLAR SERBEST BIRAKILIYOR” “Dünyanın pek çok șehrinde kafesten kaçan, papağan veya muhabbet kușu gibi türler doğal yașamın içinde varlığını sürdürüyor. İstanbul’daki görüntünün benzerleri Amsterdam, Londra, Kalifornia gibi pek çok yabancı șehirde görmek mümkün. İstanbul’un papağanları için iki seçenek söz konusu. Birincisi kaçak olarak Türkiye’ye getirilen ve gümrükte yakalanan papağanlar genellikle serbest bırakılıyor. Ayrıca 1996 yılında TEM otoyolunun KavacıkBeykoz’a yakın kısmında papağan tașıyan bir kamyonet devrilmiș ve yüzlerce papağan kazadan sonra dağılan kafeslerden uçup gitmiști. KENT FAUNASININ DENGESİNİ BOZMAYA BAȘLADI”

 İstanbul’da zaman zaman farklı yerlerde ortaya çıkan yeșil papağanların varlığının sebebi kamyonet kazası ve gümrükteki durumdan kaynaklanıyor. 35 yıl öncesine kadar sayıları yüzlerle telaffuz edilen bu istilacı türün İstanbul’daki sayısının 56 bini geçtiğini tahmin ediyoruz. Yeșil papağanları seviyoruz ve șehrimizin bir paçası haline geldiler ancak bu istilacı tür artık karga, yarasa ve sincap gibi hayvanların yuvalarını mesken tutarak, kent faunasının dengesini bozmaya bașlamıș durumda” “HALKIMIZ ORMANLIK ALANDA YİYECEK ATIK BIRAKMAMALI” Geçtiğimiz dönemde yapılan yanlıș ağaç budamaları, park ve bahçelerdeki yiyecek, çöp artıkları ile kedi ve köpek mamalarının geliși güzel bırakılmasının papağanların yașam alanını genișletmeye yol açtığını sözlerine ekleyen Boyla, șöyle konuștu: “Bu etkenlerin yanı sıra yeșil papağanların çok sevdiği çınar, selvi ve çam ağaçları Belgrad ve Aydos ormanları bașta olmak üzere, pek çok yeșil alanda bulunuyor. Papağanlar, kıșları bu ağaçların tohumlarıyla besleniyorlar. Yazları ise ağaç yaprakları ve meyvelerini yiyorlar. Güzel șehirler yaratmak için belediyenin diktiği çınar, selvi ve çam ağaçları yeșil papağanlar için barınma ve beslenme olanağı sağlıyor. Belgrad Ormanı’nda șu an için 35 yeșil papağan tespit etmiș durumdayız. Șayet kent içindeki parklardaki gibi ormandaki sayı da artarsa fauna bozulur, yerel türler dediğimiz sincap, yarasa ve kargalar yuvasız kalır. Halkımız ormanlık alanlarda yiyecek atıklarını bırakmamalı.”

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Trump'tan Gülen'in iadesiyle ilgili talimat! Canan Karatay Ömrü Uzatan Gıdayı Açıkladı! 'Sana İzmir'i bırakmayacağız' Arda Turan hakkında FETÖ soruşturması başlatıldı!