Auto-Created-3
15 Kasım 2018 ( 424 izlenme )
Reklamlar

Sırt Ağrısını Anında Geçiren 1 Dakikalık Egzersiz

Sırt Ağrısını Anında Geçiren 1 Dakikalık Egzersiz

İnsan sırt yapısı geniş ve karmaşık yapıdadır. Kas, kemik, tendon, bağ yapısı, sinir ve kan damarları boyundan kalçaya kadar uzanır.

1 Dakikalık Egzersizlerle Masa Başında Oluşan Sırt Ağrılarınızı Azaltabilirsiniz

Sırt ağrısı, özellikle masa başı çalışanı iseniz en büyük problemlerinizden biridir. Uzun süre aynı şekilde oturmak, bacak kaslarınızın ve kalçalarınızın hantallaşmasına sebep olduğu gibi, boyun ve sırt bölgenizde ciddi ağrılara yol açar.

Sırt ağrısı ya da boyun bölgesi şikayetiniz var ise bu bölgelerdeki kaslarınızı düzenli olarak çalıştırmanız ağrılarınızın azalmasına yardımcı olur. Ayrıca bu minik egzersizler kaslarınızın güçlenmesine ve esnekliklerini korumalarına destek olacaktır.

Eğer masa başında uzun süre çalışıyor ve ağrı çekiyorsanız, kendi sağlığınız için yapmanız gereken birer dakikalık pratik egzersizleri aşağıda sıralıyoruz. Bu egzersizleri her gün, günün dilediğiniz saatinde birer dakika boyunca uygulayın. Kısa bir süre sonra sırt ve boyun ağrısı şikayetleriniz azalacaktır.

1.Omurga Güçlendirme ve Esnetme

Hedef: merkez bölgesi ve sırt kasları

Düzgün ve düzenli uygulamada sırtınızın esnediğini ve rahatladığını hissedeceksiniz.

1. Metod
Yere sırt üstü uzanın, dilerinizi kırın ve ayak tabanlarınızı yere basın. Kollarınız iki yana açık ve yerde olmalıdır. Başınızı ve dizlerinizi zıt yönlere çevirerek hareketi 1 dakika, 4 kere tekrar edin.

2. Metod

Yere düz sırt üstü uzanın kollarınız yanlarınızda yerde olmalıdır. 
Başınızı ve kalçanızda itibaren bir bacağınızı zıt yönlere çevirin. 10 kere tekrar edin.

3. Metod
 Bisiklet hareketindeki gibi sırt üstü yere uzanıp bacaklarınızı 90 derece açı ile yere paralel bir şekilde havaya kaldırın. Daha sonra ellerinizle başınızı destekleyerek, başınıza zıt yönde bir bacağınızı ileri hareket ettirin, 20 kere tekrar edin.

2. Torasik Omurga Güçlendirme

Hedef: merkez bölgesi ve orta sırt kasları

Düzgün ve düzenli uygulamada sırtınızın esnediğini ve rahatladığını hissedeceksiniz.

1. Metod 
Başlangıç pozisyonundayken derin bir nefes alarak sırtınızı dışarı ve yukarı doğru kaldırın. Bu posizyonda 1530 saniye kadar kalıp hareketi tekrar edin. Daha sonra başınızı yukarı ve karşıya çevirip kalçalarınızı dışarıya çıkararak hareketi deneyin. Bu pozisyonda 15 30 saniye kalın. Her iki şekli de 2 kere tekrar edin.

2. Metod 
Sırtınız dışarı doğru ilk harekettiki gibi dururken aşağı bakın. Daha sonra sırtınızı dikleştirerek zıt kol ve bacaklarınızdan birer tanesini ileriye ve geriye doğru uzatın. Bu sırada başınız dik, karşıya bakın. 1 dakika boyunca 10 yavaş tekrar yapabilirsiniz.

3. Alt Omurga Güçlendirme
Hedef: karın bölgesi ve omurga

Düzgün ve düzenli uygulamada karın bölgenizde baskının azaldığını göreceksiniz.

1.Metod 
Pelvisinizi sıkarak yere dayayın, nefes alırken göğsünüzü yukarı kaldırın sırtınız dik olsun. 10 yavaş tekrar yapın.

2.Metod 
Sırt üstü uzanın, kollarınız yanda pelvisiniz kasılı olsun. Bir bacağınızı ileri parmak uçlarınız gergin bir şekilde uzatırken diğerini kendinize doğru çekin. 10 yavaş tekrar yapın.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

TSK’nın bir şey demediği yapı ve Erdoğan Semerci Milli tıbbi cihaza ABD'liler hayran oldu! En prestiji dergide yayımladılar Kötü günleri geri dönüyor"