Auto-Created-3
23 Aralık 2018 ( 1182 izlenme )
Reklamlar

Türk heyeti alıkonuldu

Türk heyeti Yemen'de alıkonuldu


AA |  
Yemen'e insani yardım için giden Türk heyeti, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yakın hükümet güçleri tarafından alıkonuldu.

 Türk heyeti Yemen'de alıkonuldu
AA muhabirinin telefonla ulaştığı Türk heyetinden bir isim, Beşir  Derneği'nden 2, Diyanet Vakfı'ndan bir kişinin insani krizin yaşandığı Yemen'e  yardım amaçlı geldiklerini ancak 2 günden beri alıkonulmuş durumda  bekletildiklerini aktardı.

Yemen'e 15 Aralık'ta Umman üzerinden giriş yaptıktan sonra ülkenin  güneydoğusunda yer alan Seyun kentinde insani yardım çalışması yaptıklarını,  oradan da Marib kentine geçtiklerini belirten yardım görevlisi, 20 Aralık'ta  ülkenin güneyindeki geçici başkent konumundaki Aden'e hareket ettiklerini  söyledi.
 
Aden'e birkaç kilometre kala hükümete bağlı ancak BAE'ye yakın  askerler tarafından durdurulduklarını ve daha sonra şehir merkezindeki bir  karargaha getirildiklerini ifade eden görevli, burada 3 saati aşkın süre  tutulduktan sonra akşam saatlerinde sevk edildikleri polis merkezinde sabaha  kadar sorgulandıklarını anlattı.
 
İfadeden sonra pasaportlarını vermeyen emniyet güçleri tarafından bir  otele yerleştirildiklerini ve 2 gün orada tutulduklarını dile getiren Türk yardım  görevlisi, bugün akşam saatlerinde tekrar ifadeleri alınmak üzere polis  karakoluna getirildiklerini ve hala burada bekletildikleri bilgisini paylaştı.
 
Bu süre zarfında herhangi bir kötü muameleye maruz kalmadıklarını da  aktaran heyet üyesi, insani yardım için geldikleri Yemen'de alıkonulmalarının son  derece üzücü olduğunu kaydetti.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Skandal hamle! ABD yaptırım kararlarını açıkladı Erdoğan'dan ABD'ye rest! Haberi duyan koştu! Eren Erdem hakkında yakalama kararı çıkarıldı