Auto-Created-3
07 Kasım 2018 ( 346 izlenme )
Reklamlar

Türk mühendisler yapmıştı, F35'e takıldı

Türk mühendisler yapmıştı, F35'e takıldı
Müşterek Taarruz Uçağı F35’lerin gizli uçuşu esnasında kritik görünmezlik kabiliyetini korumak suretiyle pilotların uzun menzil mesafesinden hedefi vurabilmeleri amacıyla geliştirilen Seyir Füzesi SOMJ füzesinin gövde içi yerleştirme testleri bir F35 uçağında yapıldı.
Türk mühendisler yapmıştı, F35'e takıldı
 Özellikle yoğun bir şekilde korunan kara ve deniz hedeflerine karşı kullanılması planlanan füzeler 185 kilometre menzile sahip. Bu menzil içerisinde çok alçaktan radara yakalanmadan uçan TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen ve Roketsan'ın imal ettiği SOMJ'nin F35 entegrasyon çalışmalarında önemli bir adım daha atıldı.

Seyir füzesinin gövde içi yerleştirme testleri bir F35 uçağında yapıldı. Alınan bilgiye göre atış testlerinin önümüzdeki yıl içinde gerçekleştirilmesi hedefleniyor.



Halen Türk Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan SOM seyir füzelerinin F35 için 'J'modeli geliştirilmişti. Yeryüzü şekillerini izleyerek kendini saklayabilen bir seyrüsefer sistemi ile hedefine yüksek bir isabet oranıyla ulaşan SOMJ, taşıdığı yüksek çözünürlükteki görüntüleyici kızılötesi arayıcı başlığı ile hassas hedefleme sağlayarak atışın ardından havadan ihbar kontrol uçaklarının koordinesi ile hedef değişikliği yapılmasına izin vermekte.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

KULLANMAYAN YOK Gerçek sonra anlaşıldı 1 TL ile 350 KM yol giden otomobil ürettiler Eşinizle Aranızda Sıkıntılar Varsa Mutlaka Okuyun