Auto-Created-3
19 Şubat 2024 ( 3311 izlenme )
Reklamlar

Türkiye’yi ayağa kaldıracak büyük güç

Türkiye’yi ayağa kaldıracak büyük güç


 
Oruç Reis ve Barbaros Hayreddin Paşa gemileriyle Akdeniz’de doğalgaz aramasına devam eden ekiplerimiz hem Yunanistan ve İsrail’in Savaş hamleleri ile karş karşıya kalırken hem de Türkiye’yi ayağa kaldıracak O büyük gücü çıkarmak için işlemlere hızla devam ediyor. 

Orada öyle bir doğalgaz rezervi var ki bu konu hakkında Doğal Gaz Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ergül Yaşar “Doğu Akdeniz`de 3 trilyon metreküpü aşkın doğal gaz varlığı uluslararası bilimsel çalışmalarda belirlenmiş.

Türkiye`yi ayağa kaldıracak nitelikte bir doğal gazın olduğunu bilim adamları olarak tespit etmiş durumdayız” dedi. Biz bunu söylediğimiz vakit alaya alanlar şimdi ne diyecek bilmiyoruz. hem bor olayı olsun hem doğalgaz rezervleri olsun Türkiye’yi ayağa kaldıracak Büyük güçler orada bulunmakta. Bu doğrultuda Türkiye hem derin hem de karşısındaki güçler ile stratejik savaş hamleler yapmakta. Nitekim öyle ki bu Türkiye’yi ileriki zamanlarda devletler arası güç ve Savaş hali ne kadar götürecektir.

bunun karşısında İsrail dahi olacaktır ki bildiğiniz gibi Necmettin Erbakan Hoca bundan yıllar önce şu sözü söylemiştir; Kızıldeniz nasıl Firavun’un mezarı olduysa Akdeniz’de İsrail’e mezar olacaktır. yani anlayacağınız İsrail’in yok oluşu Karadan gelen askerler ile değil gömüleceği Akdeniz ile olacaktır.


 
Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde bulunan 11. parselde sondaj çalışmaları yürütecek olan TotalEni ortaklığı sondaj çalışmalarına başlayacak.

Kıbrıs barış görüşmelerinin bir kere daha sonuçsuz kalmasının ardından bölgede suları ısıtacak bir gelişme daha yaşanıyor. Kıbrıs karasularında Fransız eneri şirketi Total ve İtalyan enerji şirketi Eni ortaklığı adına sondaj çalışmasını yapacak sondaj makinesini getiren platformun Çarşamba günü alana gelmesi bekleniyor.

ricknews sitesinde yer alan habere göre, Limasol Limanı’na geleceği açıklanan platformun doğrudan Mısır’ın Zohr havzasına birkaç kilometre uzakta bulunan sondaj yapılacak noktaya gideceği de ifade ediliyor. 

Türkiye ve KKTC, sondaj sahasının sadece Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti’ne ait olmadığını belirterek sahada adil bir paylaşım olması gerektiğini kaydediyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Plakasında Akp yazıyor diye söktüler Gurbetçi Türk bakın ne yaptı AKDENİZ'DE TÜRK GEMİSİNE SALDIRI ... Filistin'den Barış Pınarı açıklaması Okudukça insanın tüyleri diken diken oluyor. Erdoğan’ın istifa eden koruması o anları anlattı; Abi dayanamadım çünkü…