Auto-Created-3
19 Kasım 2018 ( 294 izlenme )
Reklamlar

Vatandaş İncirlik Üssü’nün Millet Bahçesi olmasını istiyor.Ya siz !

Vatandaş İncirlik Üssü’nün Millet Bahçesi olmasını istiyor

İncirlik’te yıllardır bakkal dükkanı işleten Fatma Kısacık, İncirlik Üssü’nün kendilerine bir faydası olmadığını belirterek, “Kapatılmasını isterim. Onun yerine buraya millet bahçesi yapılmalı. İncirlik halkına daha yararlı olabileceğini düşünüyorum. En azından burada insanların belli bir vakit geçirebileceği, birbirlerine daha dostane yaklaşabileceği ortam çıkar. Esnaf olarak bize hiçbir faydası yok. Açıldı kapanacak diye düşünmekten bir türlü adapte olamadığımız bir yer haline geldi. Esnaf olarak bizi bitirdi. Bu senenin sonunda biz dükkanımızı kapatmayı düşünüyoruz. İş yerlerimizi kapattığımız müddetçe esnaf teker teker bitecek. İncirlik halkına yararlı hiçbir şey kalmayacak ortada” dedi.

“Millet Bahçesi dünyaya örnek olur” Saadet Partisi Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok ise ABD’nin bu yaptırımının ilk olmadığını hatırlatarak, “1964 yılında bize karşı ambargo uyguladılar. 1974 yılında bir ambargo daha ile karşılaştık. Bu sadece ABD’nin meselesi değil, Batı’nın İslam ülkelerine bakışı Türk milletine, aziz milletimize bakışıdır. Bundan dolayı son dönem cereyan eden olayları şiddetle kınadığımızı ifade ediyoruz. Adanamızın göbeğinde olan İncirlik Üssü ile alakalı bizimde bu şekilde bir mukavele yapmamız gerektiği kanaatindeyiz” diye konuştu.

Türkiye’nin ABD’nin bir parçası olmadığını vurgulayan Gözütok, şunları kaydetti:”Buradan teklifimizdir, İncirlik kapatılsın. Hükümetimizin teklifi olan Millet Bahçesi’ni burada yapsınlar. Dünyaya örnek olur. Bu vesileyle ABD’in almış olduğu ve bundan sonra alacağı kararları telin ediyoruz. ABD’nin yalnız olmadığını Avrupa, İsrail ve Siyonistlerle birlikte olduğunu biliyoruz. İncirlik ile alakalı çok ciddi bir yaptırımın yapılması kanaatindeyiz. Hükümetiz inşallah geri dönmemek üzere gerekli adımları atar.”

“Bölgede kan ve gözyaşı oluşturdu” Memur Sendikaları Konfederasyonu (MemurSen) Adana İl Başkanı Mehmet Sezer de yaptığı açıklamada, İncirlik Üssü’nün kurulduğu günden buyana bölgedeki coğrafyada kan ve gözyaşı oluşturduğunu ifade etti. Sezer, ”İncirlik Üssü, atılan bomba ve yaptığı işlemlerle bölgemizde gözyaşına neden oldu. 15 Temmuz’da FETÖ/NATO darbe girişiminin merkez üssü olması dolayısıyla o gün biz bunu fark ettik. Burada daha başka neler yapabileceğini hayal etme imkanımız oldu. Amerika Birleşik Devletlerinin, başkanı ve yardımcıları küstahlık yapıyorlar. Cumhurbaşkanımızdan, İncirlik Üssü’nün kapatılması ve millet bahçesi olmasını istiyoruz. İncirlik harika bir millet bahçesi olur” dedi.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ: İNCİRLİ KAATILSIN MİLLET BAHÇESİ YAPILSIN ABD tarafından Türkiye’ye uygulanan skandal yaptırım kararlarının ardından vatandaştan duruma sert tepki geldi. Sosyal medyada örgütlenen vatandaşlar “İncirlik Üssü kapatılsın” çağrısı yaparken, bazı kişiler ise İncirlik yerine Millet Bahçesi yapılmasını önerdi.

ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım kararına vatandaştan sert tepki geldi. Sosyal medyada “ABD’ye boyun eğmeyeceğiz” şeklinde başlıklar açılırken, “İncirlik Üssü kapatılsın, Malatya Kürecik’teki radar kaldırılsın” mesajları paylaşıldı. Paylaşımlarda bu tavrın Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni hedef alan bir girişim olduğunu vurguladı. Vatandaşlar devletin ve hükümetin yanında olduklarını ve ABD’ye sert karşılık verilmesi gerektiğini belirten sayısız mesaj paylaştı. ABD’ye uygulanacak yaptırımlar konusunda vatandaşın önerileri arasında ilk sırada İncirlik Üssü yer aldı. ABD ile yaşanan hemen her krizde gündeme gelen İncirlik Üssü yine son olayda da vatandaşın “kapatılsın” çağrılarıyla gündeme geldi.

“NATO’DAN ÇIKALIM” Sosyal medyada birçok vatandaş “İncirlik Üssü kapatılsın, Malatya’daki Kürecik Radar’ı kaldırılsın” talebinde bulundu. Bazı sosyal medya hesapları da “İncirlik kapatılsın, Millet Bahçesi yapılsın” önerisini getirdi. ABD’ye tepki gösteren vatandaşlar “ABD’ye boyun eğmeyeceğiz” başlığı açarak paylaşımlar yaparken ABD’ye karşı Ayasofya Camisi’nin ibadete açılmasını ve NATO’dan çıkılmasını isteyenler bile oldu. İncirlik Üssü’ne yönelik tepkinin en önemli sebebi ABD’nin Ortadoğu’daki faaliyetlerini bu üsten kalkan uçaklarıyla gerçekleştirmesi oluşturuyor. 15 Temmuz gecesinde de FETÖ’cülerin ABD’li askerlerle birlikte İncirlik Üssü’nden tanker uçak kaldırdığının ortaya çıkması bu üssü hepten şaibeli hale getirmişti.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Türk uçağı Maduro'yu almaya gitti Sürekli Yorgun Hissediyordu – Doktorunun Verdiği Sarımsaklı Tarifle Kendine Geldi Bu olay yaşanmış SGK'dan milyonlarca kişiyi ilgilendiren haber!