Auto-Created-3
26 Aralık 2018 ( 652 izlenme )
Reklamlar

AFT ve AĞIZ YARASINA KARŞI MUCİZE BULUŞ

AFT ve AĞIZ YARASINA KARŞI MUCİZE BULUŞ

Aft, diğer adıyla ağız ülseri… Damak veya yanak içinde yarık seklinde hafif apseli olan yara çeşidi.. Ağzında sık sık çıkanlar çok iyi bilir.

Genelde vitamin eksikliğinde veya bağışıklık sistemi zayıfladığında ortaya çıkar. Ayrıca genetik de olduğu bilinir. Yani ailede varsa sizde de olması muhtemeldir.

Sürekli olmasa da ara ara, dönem dönem bünyeniz zayıfladığında tekrar oluşur. Acayip acı verir. Hiç bir şeyin tadını tuzunu almazsınız.

Hayatı zehir eden bu aftlar yüzünden bazen konuşurken bile acı çekersiniz. Ama evde uygulayacağınız yöntemlerle hafifletmeniz ve hatta tamamen geçirmeniz mümkün.

AFT’a karşı SUMAK mucizesi! ( 1 bardak su + 1 yemek kaşığı sumak ) 1 bardak suyu cezvede kaynatın. Kaynamaya başladığında içine 1 yemek kaşığı sumak adın ve 2 dakika daha kaynatmaya devam edin.

Ardından cezveyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra gargara yapın. Düzenli kullandığınızda kısa sürede aftların geçtiğini göreceksiniz.

Alternatif başka çözümler nelerdir? Bitkisel Çaylar: Bitkisel poşet çayların yaranın bulunduğu kısma uygulayabilirsiniz. Direk koyabileceğiniz gibi hafif demleyip de yaranın üzerine koyabilirsiniz.

Ayva Meyvesi ve Kompostosu: Ayva meyvesinin tüketilmesi ya da komposto haline getirilerek içilmesi durumunda ağız yaralarında iyileştirici bir etki gösterecektir.
Kekik :
Bol miktarda kekik çiğnemek olumlu etki yaratacaktır. Ya da kekiği aynı zamanda susam yağı ile sirke yardımıyla gargara yapılarak kullanılabilir.

Dut: Ağız yaralarına dut şurubunu uygulayabileceğiniz gibi nar ekşisi ile birlikte de yaranın üzerine koyabilirsiniz. Özellikle kara dut bilinen en etkili iyileştiricidir.

En iyi tedavi aftın oluşmasını önlemektir. Peki aft neden oluşur?
Stres :
Günümüzde migren, yüksek tansiyon ve gastrit gibi birçok hastalığın nedenleri arasında kabul edilen stres aft oluşmasının en önemli nedenlerinden birisidir.

Yiyecekler : Turunçgiller, sirke, turşu, patates cipsi, tuzlu ve baharatlı çerezler gibi ağız mukozasını tahriş edebilen yiyecekler aft oluşumunu hızlandıran önemli faktörler arasında sayılmaktadır. Bunların yanı sıra bazı bünyeler için alerjik olabilen kara buğday, çavdar, arpa, çikolata, fındık, kabuklu deniz hayvanları, soya, domates, bazı patlıcan, elma, incir, peynir gibi yiyeceklerde aft oluşumunu hızlandırırlar.

Travma :Yanak dil dudak ısırma, sert yiyeceklerin tahrişi ve yumuşak olmayan diş fırçalama işlemleri ve iyi adapte olmayan protezlerin neden olduğu vuruklar aft için uygun zeminin oluşmasına yardımcı olurlar.

Diş Macunu :Diş macunlarının temizleme özelliğini artırmak için köpük yapıcı olarak yapılarına katılan bazı maddeler mukoza hücrelerinin yıkımını artıran tahriş edicilerdir.

Sistemik Hastalılar : Behçet Hastalığı : Genital ülser, konjuktivit, retinit, lokositoz gibi, birçok sistemik belirtiler yanında ağız içerisinde oluşan tekrarlayıcı aftlarla kendini gösteren bir hastalıktır.

Birçok malign ve otoümmin hastalıklarla birlikte de tekrarlayıcı aftlar görülebilmektedir. B12 vitamini ve demir noksanlığı ,sigara içme, tütün çiğnemenin gibi alışkanlıkların de aft oluşumuna katkıda bulunan önemli faktörler olduğu bilinmektedir.

Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen…

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Pankreas Kanseri'nin En Büyük Belirtisi Bu! Pankreas Kanserine Dikkat! İhtiyar Adamın Hikayesi. Evde Doğal Antibiyotik Kış Kürü İltihaplı bademcikleri antibiyotik kullanmadan iyileştirmenin çok basit yolu!