Auto-Created-3
01 Şubat 2019 ( 267 izlenme )
Reklamlar

Arap Emirlikleri Resmen Kafayı Yedi! Türkiye’ye Karşı Harekete Geçtiklerini Resmen Açıkladılar !

Arap Emirlikleri Kudurdu ! 


 
BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Muhammed Gargaş “Arap olmayan bir ülkenin bir Arap ülkesinin topraklarında olmasını reddediyoruz. Bu tutumumuz Türkiye’nin Irak’ın kuzeyinde yer almasıyla ilgili de geçerlidir. 

BAE, İran’ın da Suriye ve Irak’ta olmasına karşı” ifadelerini kullandı. Enver Muhammed Gargaş Suriye ve Irak’ta işgalci güç olarak bulunan ABD ve Rusya ile ilgili tepki vermeyip sadece Türkiye düşmanlığını gösterdi.

Alhurra kanalına konuşan BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Muhammed Gargaş, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararı ardından oluşturulması öngörülen güvenli bölgeye karşı olduklarını söyledi.

Enver Gargaş “Arap olmayan bir ülkenin bir Arap ülkesinin topraklarında olmasını reddediyoruz” diyen Enver Muhammed Gargaş, “Bu tutumumuz Türkiye’nin Irak’ın kuzeyinde yer almasıyla ilgili de geçerlidir. BAE, İran’ın da Suriye ve Irak’ta olmasına karşı” ifadelerini kullandı.

Kürtlerin IŞİD’e karşı büyük bedeller ödediğini belirten Gargaş, “Kürtleri destekliyoruz. Kürtler büyük bedeller ödedi. Suriye’nin toprak bütünlüğü çerçevesinde Kürtlerin korunması gerekir” şeklinde konuştu.


 
‘KÜRTLERLE İLGİLİ DAHA AÇIK ADIMLAR ATILMALI’ DİYEREK PKK’NIN SURİYE KOLU PYD’YE DESTEK VERDİ.

ABD ve BAE’nin Türkiye’nin operasyon açıklamalarından rahatsız olduğunu belirten Gargaş, “Türkiye’nin tehditleri endişe verici. Aynı endişeleri Washington da duyuyor. Kürtlerin korunmasına yönelik daha etkili ve açık adımlar atılmalı” dedi.

BAE’nin Suriye’deki büyükelçiliği yeniden açmasına da değinen Gargaş, “Şam’la ilişki geliştirmek ve siyasi tutum farklı şeyler. Siyasi tutumumuz; Cenevre görüşmelerini, anayasanın hazırlanması için oluşturulan komiteyi ve Suriye’de siyasi bir çözümü desteklemek” ifadelerini kullandı.

BAE’nin Şam Büyükelçiliği, 2011’de Suriye ihtilafının başlamasından beri kapalıydı. Arap Birliği de 2011’de Suriye’nin üyeliğini askıya almıştı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Vaktiyle 'Çin'de de olsa gidin getirin' diye babası vasiyet edince... Annesinin telefonuna gelen mesaj ortaya çıkardı! Yiğit Bulut’tan çok sert 'TRT' tepkisi!