Auto-Created-3
03 Ağustos 2018 ( 445 izlenme )
Reklamlar

BEKLENEN GÜN GELDİ

BEKLENEN GÜN GELDİ 

Cumhurbaşkanı canlı yayında 100 günlük icraat programını açıklıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk 100 günlük icraat programını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Beştepe Millet ve Kongre Merkezi'nde açıklıyor...

Cumhurbaşkanı canlı yayında 100 günlük icraat programını açıklıyor
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle;
Türkiye tarihi bir dönüşümü başarıyla tamamladı. Bu dönüşüm tamamen demokratik sistem içinde gerçekleşmiştir.

TBMM’nin ve siyaset kurumunun iradesiyle hayata geçen yeni yönetim sistemimizin demokrasi tarihimizin zirvesini oluşturduğuna inanıyorum. Malazgirt’te özellikle kazanılan zaferle bize bu toprakları ebedi vatan olarak bırakan Sultan Alpaslan’dan başlayarak, Anadolu Selçuklu devletini kuran Süleyman Şahı, Osmangazi’yi, Avrupa’nın kapılarını Osmanlı’ya açan Sultan birinci Muradı, İstanbul’u fethederek çağ kapatıp açan Fatih Sultan Mehmed Hanı, Yavuz Sultan Selim Hanı, Osmanlı’nın son döneminde izlediği usta siyasetle devleti yıllarca ayakta tutan Sultan Abdülhamid’i, Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü demokrasiye geçişimizin bedelini canıyla ödeyen Adnan Menderes’i dünyanın yeniden yapılandığı kritik bir dönemde Türkiye’nin bu değişimin gerisinde kalmamasını sağlayan Turgut Özal’ı, istiklalimiz için emeği geçen ecdadımızın her birini hayırla yad ediyorum.
"ŞAHSIM VE BAKANLAR YOĞUN MESAİ İÇİNDELER"
 

Amacımız emaneti daha da yükseğe çıkartarak gelecek nesillere aktarmaktır. Bugünkü proje toplantımızı işte bu yolda atılmış küçük ama önemli bir adım olarak görüyorum. Meclis’te ettiğimiz yeminle birlikte sistemin fiilen işlemeye başladığı 9 Temmuz gününden bu yana gerek şahsım, gerek bakanlarım yoğun bir mesai içindeler. Bir yandan yeni yönetim sisteminin o mimarisini oluşturuyor, diğer yandan projeleri programları hazırlıyoruz. Tüm bunları devlet işlerinde millete sunulan hizmetlerde en küçük aksamaya medyan vermeyecek şekilde yürütüyoruz. 
 
Anayasa değişikliğine uygun şekilde, yeni sisteme geçişin gereği olarak ilga edilmesi gereken kanunları kaldırdık. Cumhurbaşkanlığı kararnamelerini de yayımlamaya başladık. İlk iş olarak cumhurbaşkanlığımızın ve bakanlıklarımızın yeni teşkilat yapılarını oluşturduk, bakanlarımızın atamalarını da yaptık.
 
ORTA VADELİ PROGRAM AĞUSTOS AYI SONUNDA AÇIKLANACAK
 
Bugün ilk 100 günlük icraat programımızı milletimizle paylaşıyoruz. Orta vadeli programı ağustos ayı sonuna kadar ilan etmeyi planlıyoruz. 20192023 dönemine ilişkin plan çalışmalarına başladık. Kasıma ayı sonuna kadar bunu da tamamlamayı hedefliyoruz. Bakanlarımızın her biri kendi alanlarıyla ilgili tüm projeleri, planları, taahhütlerimizi baştan sona gözden geçirdiler. Bunlardan 100 gün içinde yapacaklarımızı maddeler halinde listeleyip, bütçeleriyle birlikte bir araya getirdik. Aslında tamamlanacak proje sayısı 1000’in üzerindedir. Biz bunlardan 400’üne yer verdik. Sizlere dağıtılan kitapçıkta tamamı yer alan bu 400 projeyi başlıklarıyla zikretmek dahi tüm günümüzü alacağı için burada bazı başlıkları görsel malzemeler eşliğinde ifade etmekle yetineceğiz. Bu 400 proje yeni dönemin ateşleyicisi olacaktır.
 

gazete vatan

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Uzmanlar uyardı: Pirinç ve bulguru sakın kavurarak pişirmeyin! TÜRKİYE'DE HAİN AMERİKA'DA... TÜRKİYE DOSTU LİDERE SUİKAST Binlerce Kişiye Erken Emekli Müjdesi