Auto-Created-3
20 Kasım 2018 ( 451 izlenme )
Reklamlar

Çocuklar İçin Islak Mendil Kullanmayın

Çocuklar İçin Islak Mendil Kullanmayın



Günümüzde anne ve babalar, çocukları ve onların kullandıkları eşyaların temiz olması için çok farklı ürünler kullanmaktadır. Islak mendiller de bu ürünlerin başında gelerek neredeyse her durumda kullanılıyor. 

Ebeveynler bebek mendilleri veya çeşitli ıslak mendiller ile bebeğin ellerini, ağzını, yüzünü, oyuncaklarını ve emziğini gibi yerleri temizlemek için kullanıyorlar. 

Ürün reklamları, insanlara bebek ve ıslak mendillerinin tamamen güvenli olduğunu anlatsa da yapılan araştırmalar tam tersiniReklamlar
söylüyor. Bu nedenle kullanılması oldukça sakıncalı ve zararlı olabilmektedir.

Doktor Uyarısı: Çocuklarınız Islak Mendil Kullanmayın
Bir çok doktor, anne ve babaların bebeklerine veya küçük çocuklarına kullandıkları bu mendilleri önermemektedir. 

Çünkü bu mendiller içerisinde bulunan madde ve alkol ile ciltte kızarıklık ve tahriş gibi birçok soruna yol açmaktadır.  veya bazı cilt komplikasyonlarına neden olabiliyor.

Islak mendillerin güvenli olmadıklarının başlıca nedeni, içerisindeki metilizotiazolinon adlı madde ile deriyi tahriş edebilmesi, cildin pul pul olmasına ve kızarıklığına neden olabilmesidir.

Yaşanan bir olayda 8 yaşındaki kız çocuğunun bebek mendilleri kullanarak ağzını silmesi ve sonucunda da yan etkilerini görmesi olmaktadır. Çocuğun ağız kenarlarında oluşan çatlak ve kızarıklıklar, mendillerin olumsuz etkilerini gözler önüne sermektedir.

Connecticut Üniversitesi’nde bulunan Profesör Dr. Mary Wu Chang, iki vaka sonucunda aynı reaksiyonu aldı. Doktor, alerjilerin sebeplerini kontrol etmek için testleri kendi başına yaptı ve bunun sonucunda anneye mendil kullanımını tamamen bırakmasını söyledi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

yılın kapağı Ziraat Bankası faiz oranlarını açıkladı Tam 160 milyar dolar! Ek tarlanı al paranı Sarhoş hemşire doğum sırasında bebeğin kafasını kopardı