EHLİYET VE KİMLİKLERİNİ DEĞİŞTİRMEYENLER AMAN DİKKAT DEĞİŞTİRMEZSENİZ
Kimlik ve ehliyetini değiştirmeyenler dikkat Kimlik ve Ehliyetlerini Değiştirmeyenlere Çok Kötü Haber ...
Kimlik ve ehliyetini değiştirmeyenler dikkat Kimlik ve Ehliyetlerini Değiştirmeyenlere Çok Kötü Haber
Kimlik ve ehliyetini yenilemeyenler süre daraldı Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren kimlik ve ehliyet yenileme işlemi sürüyor. Hala çipli kimliklerini almayan ve ehliyetini değiştirmeyenlerin yapması gerekenler ise çok basit. İşte tüm detaylar…İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı düzenlemeyle kimlik kartları, ehliyet ve pasaport ile ilgili değişiklik kararı, 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe girdi. Böylece yeni kimlikler çipli hale geldi. Bugüne kadar 37 milyon vatandaş, çipli kimliklere geçti. Posta Gazetesi’nden Gülten Uğurlu’nun haberine göre şu yol izlenebilir.
RANDEVU ALIN Kimliklerini hala yenilemeyenler 2023’e kadar, ehliyet için de 2020’nin sonuna kadar süreniz var ama yine degeç kalmayıp, şimdiden halletmek isteyenlerin yapması gerekenler şöyle: Önceden Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvurarak yapılan kimlik değişikliği işlemleri artık Nüfus Müdürlüğü üzerinden yürütülüyor. Kimlik yenilemek için ilk yapmanız gereken, randevu almak. Bu zorunlu. Kimlik kartı başvuruları için ‘randevu.nvi. gov.tr’ internet adresi üzerinden ya da Alo 199 numaralı çağrı merkezinden randevu alabilirsiniz. Gününüzde gitmediğiniz takdirde sistem yeniden randevu almanızı 1 ay engelliyor. Bu durumda eğer gidemeyecekseniz randevuyu, süresi dolmadan en az yarım saat önce iptal etmeniz şart. BAŞVURU BELGELERİ Randevunuzu aldınız, başvurmaya gideceksiniz. Yanınızda olması gereken belgeler ise şunlar: -
Nüfus cüzdanınız. Nüfus cüzdanı olmayanlar için sürücü belgesi, pasaport, evlilik cüzdanı, TSK kimlik kartı, sarı basın kartı, hakim ve savcı kimliği, avukatlık kimlik kartı, öğretmen kartı da kimlik yerine geçiyor. -Son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf -22.5 liralık (değerli kağıt bedeli) değişim ücretini ödediğinizi gösteren makbuz veya dekont. Değişim ücretini başvurunuzdan önce vergi dairesi müdürlüklerine, ‘ivd.gib.gov.tr’ internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla ya da bankaya yatırmanız gerekiyor.