Türkiye'ye yılda 615 Milyar dolar akacak b'akın nasıl..
>>>>
,Türkiye’de çok büyük fırsatlar var Yeraltı kaynaklarımız 3 tarafımızın denizlerle çevrili olması en önemli avantajlarımızdan bazıları
DEVAMI İÇİN GÖRSELE TIKLAYIN
Türkiye’de çok büyük fırsatlar var Yeraltı kaynaklarımız 3 tarafımızın denizlerle çevrili olması en önemli avantajlarımızdan bazıları Hidrojen Teknolojileri Derneği Başkanı İbrahim Dinçer, “Türkiye’nin yıllık 615 milyon ton hidrojen ürettiği varsayılırsa, kilogramı 1 dolar bile olsa bunun Türkiye ekonomisine yılda tam 615 milyar dolar katkıda bulunacağını hesapladıklarını ve bu gelişmenin Türkiye’yi uçuracağı dile getirdi ve tarih verdi
TÜRKİYE’YE YILDA 615 MİLYAR DOLAR AKABİLİR
Hidrojen Teknolojileri Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Dinçer, Türkiye’nin 7 bölgesinde de hidrojen üretimi için gerekli yenilenebilir enerji kaynağının bulunduğunu belirterek, “Yaptığımız çalışmalar gösteriyor ki Türkiye genelinde oluşturulacak hidrojen çiftliklerinde rüzgâr, güneş, jeotermal, hidroelektrik gibi birçok temiz kaynakla elektrik üretimiyle yıllık 615 milyon ton hidrojen üretebilecek potansiyele sahibiz.” dedi.
Dinçer özellikle Rusya Ukrayna S’avaşı sonrası Türkiye’yi ve dünyayı etkileyen enerji k’rizi ile iklim değişikliğinin alternatif enerji kaynaklarına yönelişi artırdığını, buna paralel hidrojenin ekonomik ve çevresel öneminin giderek arttığını söyledi.
Küresel hidrojen piyasasında hidrojenin kilogram değerinin yeşil hidrojen için 5-6 dolar, fosil kaynaklardan üretilen hidrojen için ise 2-3 dolar seviyesinde olduğunu dile getiren Dinçer, “Türkiye’nin yıllık 615 milyon ton hidrojen ürettiği varsayılırsa, kilogramı 1 dolar bile olsa 615 milyar dolarlık miktarın Türkiye ekonomisine katkıda bulunacağını hesaplıyoruz” diye konuştu.
“HİDROJEN, TÜRKİYE’NİN EKONOMİK GELİŞİMİNDE İTİCİ G’ÜÇ OLACAK
Dinçer, İkinci Dünya S’avaşı’ndan sonra yaşanan ekonomik süreçte emeğe dayalı ekonomilerin teknolojik gelişimlere, bugün ise inovasyon süreçlerine ve dijitalleşmeye evrildiğine işaret etti Türkiye’nin ekonomik denkleminde hidrojenin doğru kurulması ülkenin refah ve gelişimi için itici g’üç olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.