Auto-Created-3
20 Ocak 2019 ( 619 izlenme )
Reklamlar

Fetullah Gülen için toprak göründü

Fetullah Gülen için toprak göründü


 
Uluslararası Reuters haber ajansı, FETÖ Lideri Fethullah Gülen’in “manevi oğlu” olarak anılan Enes Kanter hakkında geçtiği haberde dikkat çeken bir bilgiye yer verdi.

Haber, Enes Kanter’in Interpol’de kırmızı bülten çıkarılması ve Türkiye’ye iadesi için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının girişimde bulunmasının ardından ABD Başkanı Donald Trump’tan destek istemesiyle alakalıydı.

Elebaşı Gülen’in sağlık durumu

Fakat haberde Gülen’in sağlık durumuna ilişkin de ciddi bir bilgi verildi. Haber ajansı, Fethullah Gülen ile söyleşi yapma başvurularının, Gülen’in yardımcılarından Alp Aslandoğan tarafından tarafından eposta yoluyla geri çevrildiğini açıkladı.

Epostada ise “Gülen’in süregelen sağlık sorunları nedeniyle söyleşi taleplerini karşılayacak durumda olmadığının” belirtildiği bildirildi.


 
FETÖ lideri Fethullah Gülen’in 14 Ocak tarihinde yeni bir konuşması yayımlandı. FETÖ lideri Gülen’in yurtdışına kaçan FETÖ’cülerle ilgili sözleri dikkat çekti.

FETÖ lideri Gülen, “Pek çoğu itibarıyla bu arkadaşlar, kendi ülkelerinde/vatanlarında, toprağını tûtiyâ gibi gözlerine sürmek istedikleri kendi yurtlarında/yuvalarında kendilerine yaşama hakkı verilmediğinden, kendi ülkelerini terk edip başka yerlere ‘cebrî hicret’ etmiş arkadaşlar. Bazıları da daha önceden ‘ihtiyârî’ olarak böyle bir hicreti yapmış, Avrupa ülkeleri, Amerika dâhil dünyanın değişik yerlerine açılmış insanlar” ifadeleriyle yurtdışına kaçan Fethullahçı teröristlere dikkat çekti ve FETÖ’cüleri “Cihâdı asgardan cihâdı ekbere dönüyoruz!” şeklinde uyardı.

Oda Tv’nin haberine göre FETÖ liderinin anlattığı mesaj özetle şöyle:

“Şimdi (Kur’an’daki ‘Cihâd’ kavramında sadece) gittiğiniz yerde dalkılıç, millete karşı maddî mücadele etmenizden bahsedilmiyor, gördüğünüz gibi… Meseleye derinlemesine baktığınız zaman, delâletin hiçbir çeşidi ile ona delalet etmediği görülüyor. Ama cihâdda aynı zamanda o mesele de söz konusu; ona ‘maddî cihâd’ deniyor. İnsanlığın İftihar Tablosu da böyle bir cihâddan döndüğü zaman, ‘Cihâdı asgardan cihâdı ekbere dönüyoruz!’ buyuruyor.”

Yeniakit – Sputnik

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İSRAİL SALDIRIRKEN RUSYA ... BM'den kritik Türkiye ve ABD açıklaması! İstanbul'da kar yağışı için tarih verildi! O günlere dikkat TÜM VATANDAŞLARI İLGİLENDİRİYOR! YENİ DÖNEM BAŞLADI okumanızı öneririz