İlginç Haberler
25 Ekim 2022 ( 2459 izlenme )
Reklamlar

BÖYLE KAYNANA DÜŞMAN BAŞINA!

BÖYLE KAYNANA DÜŞMAN BAŞINA! OĞLUYLA GELİNİNİ OTURUP İZLEDİ!


>>>>>

Dünyanın dört bir yanından tuhaf düğün adetleri Evlenme kararı almak ve düğün hazırlıkları hem çiftleri hem de aileleri sıkıntılara düşürebilen zorlu bir süreç. Bunun üzerine bir de tuhaf gelenekler ekleninceişler iyice karışıyor. İşte ülkelere göre alışılmamış, bu da olmaz dedirten düğün adetleri.


Kolombiya
Gelinlerin anneleri evliliğe fazlaca dahil oluyorlar. Gelinin annesi gerdeğe giren çiftin yatağının kenarına oturarak ilk ilişkiye şahitlik ediyor.Pakistan Damatlar gelinin ailesi tarafından büyük bir sınavdan geçirilir. Bu sınav aslında damadın aile tarafından hakarete uğramasıdır. Damat bu ağır hakaretlere dayanıp sinirlenmez ve tepki vermezse gelinle evlenmeye hak kazanır.


Moritanya Evlenmeden önce gelinlerin en az 100 kilo olması gerekiyor. Damadın ailesi tarafından geline sürekli yemek yediriliyor. Eğer yemek istemezse gelin cezalandırılıyor.


Hindistan Hindistan’da düğün geleneklerinin başında bir yarışma geliyor. Hindistan’da gelin ve damat için kutsal ateş yakılır ve etrafına minder konur. Kutsal ateşin etrafında 4 tur döndükten sonra mindere ilk kim oturursa evde onun sözünün geçeceğine inanılır.


Kuzey Kore Kuzey Kore’de eskiden damatlar arkalarına kaz bağlayarak at üzerinde gelinin evine giderlerdi. Şimdi ise ördeği sembolik olarak tahta ördek şeklinde kullanıyorlar. Evlenmeden önce çiftin evine tahta ördek yerleştiriliyor. Çift tahta ördeği ters olarak koyarsa kavga ettikleri düz bir biçimde kalırsa iyi anlaştıkları öğrenilmiş oluyor.

Vikingler Vikingler zamanında gelinler damatlara açık arttırmayla veriliyorlardı. Damat adayı kızın üzerinden bir fiyat belirleyip sunuyor, kızın babası ise pazarlığa girişiyordu.

Guam Guam’da bakirelerin evlenmesi yasak. Bu yüzden gelin adayları düğünden önce para karşılığı bekaretlerini bozduruyorlar.


Bosna Hersek Bosna Hersek’de damat adayı kızın evine davet edilerek ailenin büyükleri evlilik hakkında tartışmaya girer. Kızın ailesindeki büyükler damat hakkında bir karara vardıktan sonra damada kahve ikram edilir. Kahve tuzlu ve ekşiyse damat reddedilmiş, tatlıysa uygun görülmüş anlamına gelir.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Gece mezarında Her gece. Sancı ile Beyazlık için püf noktaları Bu nasil Gelenek !