Auto-Created-3
18 Aralık 2018 ( 306 izlenme )
Reklamlar

Özbekistan’dan yıllar sonra gelen tarihi itiraf: Size çok yanlış yaptık

Özbekistan’dan yıllar sonra gelen tarihi itiraf: Size çok yanlış yaptık


 
Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Erdoğan’la birlikte yaptığı konuşmada, Türk iş adamlarını ülkesine davet ederek “Biz size karşı çok hata yaptık, Özbekistan’da Türk iş adamlarına engel olanlar, devlet siyasetine ihanet etmiş olacak” dedi.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla başkent Taşkent’te düzenlenen ÖzbekistanTürkiye İş Forumu’nda konuştu.

“BUGÜN TARİHİ BİR GÜN”

Çok sayıda Özbek ve Türk iş adamının katıldığı forumda Mirziyoyev, bugünün tarihi bir gün olduğunu ve bağımsızlık yıllarından bu yana ilk defa iki ülke devlet başkanlarının katılımıyla ÖzbekistanTürkiye İş Forumu’nun düzenlendiğini belirterek “Türkiye, bizim stratejik ortağımız ve Türkiye ile iş birliğini daha da geliştirmek istiyoruz.” ifadesini kullandı.

“BURASI BÜYÜK TÜRK MİLLETİNİN VATANI, ARTIK BİRLEŞMEMİZ LAZIM”


 
Mirziyoyev, turizm alanında büyük deneyime sahip olan Türkiye’den istifade etmek istediklerini belirterek eski milletvekili Sadık Badak’a Özbekistan turizminin gelişmesi için verdiği büyük katkılardan dolayı teşekkür etti. Görüşme sırasında Erdoğan’a, Hive, Kokand, Mergilan ve diğer şehirler hakkında bilgi verdiğini dile getiren Mirziyoyev, “Burası Büyük Türk milletlerinin vatanı. Artık birleşmemiz lazım.” dedi.

“BİR ARA ARAMIZDA SOĞUKLUK DÖNEMİ OLDU, AMA ŞİMDİ BUZLARI ERİTTİK”

Mirziyoyev, Türk sermayesinin teşvik edilmesi amacıyla gereken yasal düzenlemelerin yapıldığını kaydederek iş çevrelerinin karşısındaki tüm engelleri kaldırdıklarını dile getirdi. Mirziyoyev, Türk iş adamlarının Özbekistan’da verimli faaliyet yapmaları için mevcut bazı güvensizlik ve anlaşmazlıklara son vermek amacıyla Erdoğan ile 1,5 yıl boyunca çok çaba gösterdiklerini vurgulayarak “Bir ara, aramızda güvensizlik ve soğukluk dönemi oluştu. İkimiz bu buzları erittik ve bu buzlar artık hiçbir zaman olmayacak.” ifadesini kullandı.

“BİZ ÇOK HATALAR YAPTIK, BİR DAHA OLURSA SİZİN GÜVENİNİZİ TEKRAR KAZANMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”

“Sizlere şunu garanti etmek istiyorum. (Özbek yöneticiler) Sizlere helal ve samimi hizmet edecektir, sizlere gereken tüm koşulları sağlanacaktır. Bir daha aramızda herhangi bir anlaşmazlık olursa artık tekrar sizlerin güvenini kazanmak mümkün değil. Bizler çok hata yaptık. Bir kez daha tekrar ediyorum. Türk iş adamlarına yapılan ihanet devlet politikasına ihanet olacaktır.”

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ekmeğe ihtiyacım vardı Türkiye için güzel haber! 20 milyar dolara çıkacak Adamın biri arabasıyla giderken yolda bir yolcu alır Rızkın Kesildiyse Sebebi Bunlar Olabilir