Auto-Created-3
12 Eylül 2018 ( 845 izlenme )
Reklamlar

Sattığımız İHA’ların SİHA’ların namlusu bize dönerse ne olur Ya o ülke ile aramız bozulursa

Sattığımız İHA’ların SİHA’ların namlusu bize dönerse ne olur Ya o ülke ile aramız bozulursa



Düşman kullanamaz, yazılım bizde
Milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmek ve teknoloji üreten bir topluma dönüşme hedefiyle yola çıkan Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İstanbul’a sayılı günler kaldı

NAMLU BİZE DÖNMEZ!

Selçuk Bayraktar, dün yaptığı sunum sırasında bile en az 15 tanesinin sürekli havada, yani görev başında olduğunun altını çizdi. İHA ve SİHA’lar için yaş ortalamaları 30 olan 250 mühendis ve 150 teknisyen görev yapıyor. Bu arada şirketin yetiştirdiği gencecik kardeşlerimiz de var. 1450 öğrenciye (DENEYAP) merkezlerinde eğitim veriliyor. Yani arkadan bir teknoloji ordusu geliyor. Bayraktar, sahada çoğunlukla yazılımcıların olduğunu belirtiyor. Kısacası bu işin olmazsa olmazı yazılımcılar.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gözbebeği olan İHA ve SİHA’ların yurtdışına satışıyla ilgili de ilginç bilgiler verdi Selçuk Bayraktar. Sıradaki ülkeler Katar ve Ukrayna.

Satış demişken, Bayraktar’a bu konuda kritik bir soru yöneltildi: “İHA ve SİHA sattığımız ülkelerle aramız bozulursa ve bu silahlar Türkiye’ye karşı kullanılmak istenirse ne yapacağız?”

Bayraktar’ın cevabı çok net oldu: “Yazılım kimdeyse kontrol ondadır. Bizim irademiz dışında kimse bu silahları bize karşı kullanamaz
Peki yeni hedef neydi?

Bayraktar net yanıt verdi:

İnsansız savaş uçağı!

Hem de 2023’ten önce!

Murat Kelkitlioğlu

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Almanlardan Türkiye’ye İsrail benzetmesi “Artık terör merör bitti” Ve açıklandı! Su damlası devreye giriyor Büyük savaşa Çeyrek kala. “Devlet’in planı – Büyük savaş”