İlginç Haberler
06 Aralık 2023 ( 14437 izlenme )
Reklamlar

EL UYUŞMASI MEĞER SEBEBİ BUYMUŞ

EL UYUŞMASI MEĞER SEBEBİ BUYMUŞ

>>>>>


Ellerin uyuşukluğu, bir sebepten ötürü kan akışının kesilmesiyle oluşur. Kazara elinizin üzerine oturmaktan kaynaklanabileceği gibi, bir çok ciddi sağlık problemi de el uyuşmasına sebep olmaktadır. Hazırladığımız bu içeriği dikkatlice okuyun ve şayet bu durumlardan biriyle bile karşılaşırsanız hemen bir doktora başvurun. 

Yüzünüzün bir tarafı ifadesiz kalırken diğer tarafı tüm duygularınızı gösteriyor mu? Ya da kollarınızı kaldırmak istiyorsunuz ama kollarınız sizin istediğinizi yapmıyor mu? Bu durum felcin belirtilerinden olabilir, bu yüzden ilk fırsatta doktorunuza başvurun ve unutmayın ki erken teşhis hayat kurtarır.
El ve ayaklarda oluşan renk değişikliği ve uyuşukluk tedavi edilmez ise ciddi sonuçlar doğurabilir. Diyabet hastası olanlarda, kanlarında gezen fazla şeker bedenine hasar verir ve bahsettiğimiz el uyuşmasına neden olabilir. 


Belirtilerden biri de açılan yaraların çabuk iyileşmemesidir. Vücudunuzun tümünde ağrılar varsa ve ağrılarını hiç geçmiyorsa, ayrıca kollarınızda ve ellerinizde uyuşma, karıncalanma varsa kesinlikle doktorunuz ile görüşüp bu şikayetlerinizi anlatmalısınız.
Malesef ki bu hastalığın henüz bir tedavisi yok ancak belirtiler kontrole alınarak istikrarlı bir yaşam yaşanabilmektedir. Araştırmalara gösteriyor ki, 20’li yaşlarından itibaren insanlarda disk kayması ve aşınması belirtileri görülmeye başlıyor ancak vaziyetin ciddiyetinin anlaşılması ve bir uzmana görünmek seneler alabiliyor. Omurgadaki disklerin aşınması ve kayması sonucunda oluşan rahatsızlıklar genellikle, sırt ağrısı, uyuşukluk, batma gibi sorunlardır. En bariz fark ise, yaşanan rahatsızlığın sırt bölgesinden yavaş yavaş ellere doğru yayılmasıdır.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kimse bu tehlikeyi bilmiyor! Ilginç Bahçeli çıkışı İşte Eşi Tesettürlü Olan Ünlüler TEMEL İLE HOCA