Auto-Created-3
23 Kasım 2018 ( 287 izlenme )
Reklamlar

Sonunda Macera Bitti!




 
Sonunda Macera Bitti!


 
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) kapatılan Samanyolu televizyonunda “Maceracı” isimli programı sunan Murat Yeni gözaltına alındı.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY’nin medya yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında örgütün kapatılan Samanyolu televizyonunda “Maceracı” isimli programı sunan Murat Yeni hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 

Karar üzerine harekete geçen polis ekipleri, Yeni’yi İstanbul’un Esenyurt ilçesi Piri Reis Mahallesi’ndeki evinde gözaltına aldı. 

Erzincan’a getirilerek hastanede sağlık kontrolünden geçirilen Yeni’nin, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ndeki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Murat Yeni, bir dönem sosyal medyada yer almıştı. Sunduğu yemek programının ardından aldığı kilolarla dikkat çeken Murat Yeni, bağlı bulunduğu TV kanalının kapatılması ile 2016 yılında Son Hedef TV’ye geçiş yapmıştı. Peki, Maceracı programının sunucu olarak tanıdığımız Murat Yeni kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır?



MURAT YENİ KİMDİR?


 
FETÖ’den gözaltına alınan Murat Yeni, 1975 doğumlu olup aslen Yozgatlıdır. Kanal A, Işık TV ve bazı radyo kanallarında TV programı yaptıktan sonra özel bir TV kanalına geçiş yaptı.

KERVAN PROGRAMI KAZADAN SONRA YAYINDAN KALDIRILDI

Kervan isimli gezi programının çekimleri için giderken ekipçe yolda trafik kazası geçirmişlerdi. bu kaza neticesinde sunucu Murat Yeni yaralanmış, bir arkadaşı hayatını kaybetmiş bir arkadaşı da ağır yaralanmıştı. Bu kazanın ardından Kervan programının yayın hayatına son verilmiş, Murat Yeni de bir süre ekranlara ara vermişti.

BİR DÖNEM TRT’DE ÇALIŞTI

Murat Yeni, daha sonra TRT’de çalışmaya başlamış ve bir dönem TRT’de çalışıp ardından eski kanalına geri döndü. Bu kanalda Maceracı adlı programı sunmaya başladı. Yaptığı program dolayısıyla Anadolu’nun birçok il ve ilçesini gezdi ve yeni kültürleri öğrenme imkanı buldu. Programında yöresel lezzetleri de ekranlara taşıyan sunucu kilo almaya başlamasının ardından sosyal medyada çok konuşulan isimlerden biri olmuştu.

FETÖ’DEN GÖZALTINA ALINDI

15 Temmuz darbe girişimi sonrası eski çalıştığı televizyon kanalı kapatıldı ve 2016 yılının sonunda Son Hedef TV’ye geçti. Murat Yeni, Türkiye Yollarında isimli gezi programını sunmaya başlamıştı ki FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Dünya diken üstünde! Putin resti çekti: Artık yokuz Yer alacağı ittifak Çocuklar İçin Islak Mendil Kullanmayın Kalp Krizi Geliyorum Diyor Aman D-ikkat Edelim