Auto-Created-3
09 Ağustos 2018 ( 350 izlenme )
Reklamlar

YÜZYILIN MADEN KAYNAĞI TÜRKİYE’DE ORTAYA ÇIKTI! 2. SIRADAYIZ!

YÜZYILIN MADEN KAYNAĞI TÜRKİYE’DE ORTAYA ÇIKTI! 2. SIRADAYIZ!

Hayvancılıktan, cilt sağlığına kadar birçok alanda kullanılabilen ve oluşumunu milyonlarca senede tamamlayan ‘Leonardit’ madeninin dünyada en fazla çıktığı ülkeler arasında Türkiye 2’nci sırada bulunuyor.

Kahramanmaraş, Adıyaman, Bolu, Edirne, Çanakkale ve Gönen’de çıkarılan bir yer altı madeni olan leonardit, bitki ve hayvan atıklarının milyonlarca yıl boyunca çürümesi sonucu oluşuyor. Yetkililer tarafından ‘yüzyılın madeni’ olarak tanımlanan leonardit, tarım ve hayvancılık ürünlerinde, cilt kremlerinde, sabunlarda, şampuanlarda ve şuruplarda da kullanılabiliyor.

1’NCİ RUSYA, 2’İNCİ TÜRKİYE”


 
Türkiye’de, leonardit madeninin yer altından çıkarılış sürecini ve gelişimini yakından takip eden isimlerin başında gelen Eskişehir Ticaret Odası (ETO) 35’inci Komite Başkanı Neşet Gürsoy, leonarditin sayısız alanda güvenle kullanılabilen bir maden olduğunu ve kısa bir süre içinde çok daha değerli bir hale gelmesini beklediklerini ifade etti.

Leonarditin en çok çıktığı ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini vurgulayan Gürsoy, şunları söyledi: Leonardit, bizim 2010 yılından beri yaptığımız çalışmalar sonucu elde ettiğimiz verilerle, hem tarımda hem hayvancılıkta hem de endüstriyel sanayi de kullanılabilen bir madendir. Oluşumunu milyonlarca senede tamamlayan bir madendir. Bitki ve hayvan atıklarının hava alarak çürümesi sonucu meydana gelir. Eğer hava almadan çürürse kömür oluyor. Leonardit, dünyada en çok 2 yerde çıkıyor ve bu ülkelerin 1’ncisi Rusya, 2’incisi Türkiye.

Türkiye’de Kahramanmaraş bölgesinde, Adıyaman, Bolu, Edirne, Çanakkale ve Gönen’de çok çıkıyor. Biz tarım endüstrisinde, leonarditten sıvı hümik asit üreterek çiftçilerin giderlerinde azalma, gelirlerinde artış sağlıyoruz. Şöyle ki; leonarditten elde edilen hümik asit toprağın su tutma kapasitesini arttırır. Toprakta bulunan fakat bitkinin alamadığı elementleri parçalayarak bunların alımını sağlar ve bitki köküne bağlar. Toprağın su tutma kapasitesini arttırdığı için de ortalama yüzde 20 sulamadan, enerjiden ve işçilikten tasarruf sağlar.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kitapsız Gökçek!Çok sert vurdu AK Parti'nin ilk büyükşehir adayı belli oldu! Chp’lilerden Binali Yıldırım ve eşine çirkin paylaşım BEKLENEN GÜN GELDİ