Auto-Created-3
15 Ağustos 2018 ( 974 izlenme )
Reklamlar

! ABD Çılgına Dönecek!

Katar’dan Türkiye’ye dev destek! ABD Çılgına Dönecek! 


 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Katar Emiri Temim bin Hamed El Sani arasındaki görüşme 3,5 saat sürdü. Görüşmede Katar ile dev anlaşma yapıldı. Katar Emiri, “Türkiye’ye 15 milyar dolar doğrudan yatırım yapacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Katar Emiri Temim ElSani arasında Beştepe’de gerçekleşen kritik zirve sonrası Katar,Türkiye’ye 15 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirecek. Katar Emiri, “Türkiye’ye doğrudan yatırım yapacağız.” dedi.

Görüşme 3.5 saat sürdü. ElSani arasındaki görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Erdoğan ve ElSani ilişkileri her alanda daha da geliştirme hususundaki kararlılıklarını teyit etti.

KALIN’DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da açıklamada bulundu. Kalın, ” Katar Türkiye’ye 15 milyar dolarlık doğrudan yatırım yapacak Türk ekonomisinin temelleri sağlamdır ve Türkiye bu süreçten güçlenerek çıkacaktır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de Katar Emiri Al Sani ile yaklaşık 3,5 saat süren bir görüşme yaptı. Görüşme sonrası yapılan yazılı açıklamada, Katar’ın Türkiye’ye 15 milyar dolar doğrudan yatırım yapacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, bugün Beştepe’de bir araya geldi. 

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Katar Emiri Şeyh Temim’in çalışma ziyareti çerçevesinde gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.  Şeyh Temim, görüşmede, Katar olarak Türkiye’ye 15 milyar dolar doğrudan yatırım yapacaklarını bildirdi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Katar Maliye Bakanı Ali Şerif Elİmadi’nin de hazır bulundukları görüşmede iki lider, TürkiyeKatar arasındaki ilişkileri her alanda daha da geliştirme hususundaki kararlılıklarını teyit etti.

3,5 SAAT SÜRDÜ

Beştepe’de basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 3,5 saat sürdü.

Görüşme öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani’yi törenle karşıladı.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile yemekte bir araya geldi.


 
Katar Emiri Al Sani, Erdoğan ile yaptığı görüşmede, Katar olarak  Türkiye’ye 15 milyar dolar doğrudan yatırım yapacaklarını bildirdi.

KALIN: TÜRKİYE BU SÜREÇTEN GÜÇLENEREK ÇIKACAKTIR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Katar, Türkiye’ye 15 milyar dolarlık doğrudan yatırım yapacak. Türk ekonomisinin temelleri sağlamdır ve Türkiye bu süreçten güçlenerek çıkacaktır.” dedi.

HÜKÜMET KAYNAKLARI: HIZLI KAYNAK GİRİŞİ SAĞLANACAK

Katar’dan 15 milyar dolar yatırım kararı ile ilgili hükümet kaynaklarından edinilen bilgiye göre; finansal piyasalara ve bankalara hızlı kaynak girişi sağlanacağı bildirildi.

GÖRÜŞME YAKLAŞIK 3,5 SAAT SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’yi resmi törenle karşıladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleyen görüşmelerde ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alınması, ayrıca gündemdeki diğer konularda kapsamlı görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyordu.

Yaklaşık 3 buçuk saat süren görüşme sona erdi.

KATAR’DAN TÜRKİYE’YE DESTEK AÇIKLAMASI

Diğer yandan Katar’ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al Şafi, ülkesinin Türkiye’ye olan desteğini yaptığı yazılı açıklamayla duyurdu. 

Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin, Türkiye Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’la hafta başında gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin  sonrasında Katar devletinin büyük desteğini göstermek için Türkiye’ye geldiğini  belirten Al Şafi, Katar Emiri’nin ekonomik  krizden sonra Türkiye’yi ziyaret eden ilk devlet lideri olduğuna vurgu yaptı.


 
Al Şafi, “Kardeş Türk halkının yanında durduğumuzu yeniliyoruz. Türkiye ile ilişkilerimizin  sağlam olduğunu ve halkımız nezdinde bu ilişkilerin ayrı bir yeri olduğunu belirtiriz” değerlendirmesini yaptı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Van'da dehşet veren olay! Eve geç gelen kızını boğarak öldürdü Türkiye 'eyyam-ı bahur' etkisine girecek kabus gibi MHP'li Yönter kadro müjdesini verdi Ülke Halkı Ayaklandı! Başkanlık istiyorlar