Auto-Created-3
11 Eylül 2018 ( 348 izlenme )
Reklamlar

Akşam Yemeğinden 2 Saat Sonra Isırgan Çayı İçin…Neden Mi? İşte Detaylar

Akşam Yemeğinden 2 Saat Sonra Isırgan Çayı İçin…Neden Mi? İşte Detaylar

 
Isırgan bitkisi, sinir sıkışması yaşayanlar için bulunmaz bir nimettir. Isırgan, civanperçemi ve aynısafa bitkilerini kaynatıp akşamları için;
Sizlere bu hafta, ısırgan bitkisinin sinir sıkışması, kıl dönmesi ve saçlarda kepek şikayetlerine karşı nasıl kullanılması ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatacağız…
 Isırgan, bitkiler arasında bugüne kadar tanıdığım en karmaşık bitki türüdür. Doğal ortamında; çevre şartlarına aşırı derecede bağlı olan, yetiştiği toprağın mineral ve tuz dengesinden oldukça etkilenen bir bitkidir.DİŞİ ISIRGAN KULLANMAK ÖNEMLİ!
 İri, sağlıklı ve geniş yapraklı yapıya sahip olması sizleri yanıltabilir. Cılız görünen, kullanmak istemeyeceğiniz ısırgan ise tedaviniz için daha etkili olabilir.
 Isırganın etkin madde bütünlüğü; çevre şartlarından, toprağının neminden ve kimyasından, güneşten büyük oranda etkilenir. Bu yüzden doğru türün kullanılması son derece önemlidir. Belirtmekte fayda görüyorum; kullanılacak olan ısırgan bitkisinin, dişi ısırgan olması gerekir.
Sponsorlu

 
SAÇTA 30 DAKİKA BEKLETİN
 Isırganın saçlar üzerindeki muazzam etkisi bilinen bir bilgidir. Saçlara canlılık, parlaklık verir ve kepeğe karşı oldukça etkilidir.
 Saçlardaki kepeğe karşı, ısırgan bitkisinin önerdiğim kullanım yöntemi ise şu şekildedir: Kaynayan klorsuz suya (içme suyu) bir yemek kaşığı ısırgan bitkisinden ilave edilir. Yaklaşık beş dakika kapağı kapalı olarak kaynatılır. Ilıyınca hazırlanan su ile saç derisine masaj yapılır, 30 dakika beklenir ve 30 dakika sonra sadece suyla durulanır. Eğer bu uygulamayı yapmadan önce saçınız kirli ise önce şampuan ya da sabun ile saçlarınızın temizlenmesi gerekir.

SİNİR SIKIŞMASININ İLACI
 Isırgan bitkisi, sinir sıkışması şikayeti olan kişiler için bulunmaz bir nimettir.
 Sinir sıkışması şikayetlerinde; kaynayan suya birer tutam kiraz sapı ve ısırgan bitkileri konur, iki bitki birlikte sekiz dakika kaynatılır. Hazırlanan su ikiye bölünerek, yarısı sabah kahvaltısından bir saat önce ,diğer yarısı 30 dakika sonra içilmelidir.
 Ayrıca sinir sıkışmasına belirli oranlarda karışım haline getirilen ısırgan, civanperçemi ve aynısafa bitkileri de kullanılmalıdır. Kaynayan 1.5 su bardağı klorsuz suya bir tatlı kaşığı bitki karışımı eklenir ve dört dakika kaynatılır. Hazırlanan çayın akşam yemeğinden iki saat sonra tüketilmesini öneririm.

ARDIÇ YAĞI İLE BİLEKLERE MASAJ
 Ardıç yağının ağrı kesici özelliği vardır. El ve el bileklerinizin ağrıyan bölgelerine ardıç yağı ile haftada üçdört kez masaj yapmanız faydalı olacaktır. Ardıç yağının uçucu yağ olmasından dolayı kesinlikle ağız yolu ile kullanılmamasına dikkat edin.
 Halk arasında kıl dönmesi olarak bilinen kist dermoid sakral hastalığına karşı önerim, ısırgan bitkisinin lapa yapılarak kullanılmasıdır. Ek olarak anal fissür fistül şikayetlerine karşı da ısırgan lapasının kullanılması faydalı olacaktır.

Sponsorlu

 
YARANIN ÜZERİNE LAPASINI KOYUN
 Üç yemek kaşığı ısırgan bitkisi çok az suda beş dakika haşlanıp lapası yapılır. Ilındıktan sonra lapa, ince tülbente sarılarak yaranın üzerinde 1015 dakika bekletilir. Yara kapanana kadar haftada ikiüç kez tekrar edilir.
 Tüm bu kürleri kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus; bitkinin raf ömrüdür. İkincisi, bitkinin doğru zamanda toplanmış olmasıdır. Üçüncüsü ise, bitkinin nasıl kurutulmuş olduğudur. Her bitkinin özelliğine göre uygun koşullarda kurutulmuş olması gerekir.

doğru bitkiyi kullanmak şart
 Bazı bitkilerin gölgede, bazılarının güneşte, bazılarının ise karanlıkta kurutulması gerekir. En önemlisi ise, kullanacağınız bitkinin mutlak surette doğru tür olmasıdır. Eğer doğru bitki türü değilse, kürün etkisini büyük oranda azaltır.

ANTEP FISTIĞI YAĞI, KOLESTEROLÜ VE TRİGLİSERİTİ DÜŞÜRÜR
Kandaki kolesterolün yükselmeye başlaması veya yüksek değerlere ulaşması, kişinin herhangi bir rahatsızlık hissetmesine neden olmaz. Ancak kolesterolün uzun zaman yüksek değerlerde kalması, çoğu kez geri dönüşü olmayan değişik kalpdamar rahatsızlıklarının ortaya çıkmasına neden olur. Bu nedenle zaman zaman kan tahlili yaptırarak kolesterol seviyesinin belirlenmesi büyük fayda sağlar. Çünkü erken teşhis edilen kolesterol, ileride yakalanma riski altında olduğunuz birçok hastalığın tedbirini almanızı sağlayacaktır. Burada önerim, meyvelerin kralı olarak da adlandırılan Antep fıstığının kullanılmasıdır. Antep fıstığı; protein, karbonhidrat, potasyum, demir, B1, B6, A ve E vitaminleri değerleri bakımından zengindir. Kandaki toplam kolesterol ve LDL kolesterol seviyelerini düşürücü etkisinden dolayı kardiyovasküler riski azalttığı bilinir. Ayrıca Antep fıstığı, trombosit düşüklüğüne karşı ve kan şekeri dengeleyici olarak kullanılabilir. Yağ asitleri bakımından zengin olan Antep fıstığı yağının yukarıda bahsettiğim birçok rahatsızlık için kullanılabileceğini özellikle belirtmek isterim. Burada dikkat edilecek husus, Antep fıstığı yağının soğuk sıkım yöntemi ile üretilmiş olmasıdır. Günde iki defa aç karnına birer tatlı kaşığı Antep fıstığı yağının doğrudan ağız yoluyla alınmasını öneriyorum.

SABAH AÇ KARNINA GREYFURT SUYU İÇMEYİN!
Genelde sabah kahvaltılarında taze sıkılmış greyfurt ve portakal suyu içilir. Ama sabahları aç karnına içilen portakal ya da greyfurt suyu hem yorgunluk, hem de hafif baş dönmelerine sebep olur. Günlük içeceğiniz greyfurt ve portakal suyu miktarı bir su bardağını geçmemelidir. Akşamları, greyfurt veya portakal suyu tüketmeyin, çünkü geceyi uykusuz geçirmenize veya kabus görmenize neden olabilir. Bununla birlikte bu meyvelerin sularını akşamları içmeyi alışkanlık haline getirmek, takip eden günlerinizi depresif geçirmenize de neden olabilir.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Eşi benzeri yok Papa’dan se.x itirafı. Evet kabul ediyorum dedi ve açıkladı. Türkiye’den Venezuela’ya İHA jesti! Büyük Mesaj Canlı yayında gergin anlar: HalkTV’ye ilk ve son kez geldim