Auto-Created-3
23 Ocak 2019 ( 412 izlenme )
Reklamlar

Almanya'dan Akdeniz kararı! 'Bu acizlik göstergesidir'

Almanya'dan Akdeniz kararı! 'Bu acizlik göstergesidir'
AB'nin Akdeniz'de yürüttüğü Sophia Operasyonu'na Almanya, gemi göndermeme kararı aldı.
 Almanya'dan Akdeniz kararı! 'Bu acizlik göstergesidir'
Avrupa Birliği'nin Akdeniz'de yasa dışı göçle mücadele için yürüttüğü Sophia Operasyonu'na Almanya, "Augsburg" adlı gemi görevini tamamladıktan sonra şimdilik yeni bir gemi göndermeyecek.

Alman Haber Ajansı DPA'nın haberine göre Almanya Genelkurmay Başkanı Ebehard Zorn, Federal Meclisteki Savunma ve Dışişleri Komisyonu'nda, Sophia Operasyonu kapsamında "Augsburg" adlı geminin görevi tamamlandıktan sonra yerine şimdilik başka bir gemi gönderilmeyeceğini söyledi.

Haberde, misyon çerçevesinde 10 Alman askerinin ise merkez karargahında görevlerini sürdüreceği belirtildi.

Süddeutsche Zeitung'un haberinde de geminin daha önce öngörüldüğü gibi "Berlin" adlı gemiyle değiştirilmeyeceği kaydedildi.

"Bu acizlik göstergesidir"
Hür Demokrat Parti Milletvekili MarieAgnes StrackZimmermann, yaptığı açıklamada, Avrupa'da göçmenlerin paylaşılamamasından dolayı geminin yerine başka geminin gönderilmediğini belirterek, "Bu Avrupa için acizlik göstergesidir" ifadesini kullandı.

"AB operasyonu sonlandırmaya hazır" iddiası
Diğer yandan İtalyan haber ajansı ANSA, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'ye yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, Sophia Operasyonu'nun sonlandırılabileceği iddiasında bulundu.

Haberde, kaynakların "İtalya'nın istemesi durumunda Sophia Operasyonu'nu sonlandırmaya hazırız" ifadesine yer verildi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İŞTE O 5 İŞARET ‘Kocakarı Yöntemi’ Diye Tabir Edilen Ve Dişlerdeki Plakları Yok Eden Yöntem Özbekistan’dan yıllar sonra gelen tarihi itiraf: Size çok yanlış yaptık Erdoğan açıkladı: Arkadaşlarımız araştırdı...