Auto-Created-3
06 Eylül 2018 ( 296 izlenme )
Reklamlar

Bahçeli açıkladı... 'ALARM'

Bahçeli açıkladı... 'ALARM'




MHP lideri Bahçeli, partisinin MYK toplantısı sonrasında yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli ekonomideki ve dış politikadaki gelişmeleri değerlendirdiği açıklamasında çarpıcı tespitlerde bulundu. Bahçeli "Karşı karşıya olduğumuz tablo hakikaten de alarm ve kaygı vericidir"
diye konuştu.

'TABLO KAYGI VERİCİ'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında yaptığı yazılı açıklamada, “Ekonominin normale dönmesi, denge ve istikrara kavuşması, siyasi temkin ve tedbir, milli dayanışma ve uyanışla muhakkak sağlanacaktır. Ülkemiz jeopolitik tehditlerin, ekonomik operasyonların, sosyal ve siyasal gerginliklerin menfi sonuçlarına, müfrit sarsıntılarına maruz kalmaktadır. Karşı karşıya olduğumuz tablo hakikaten de alarm ve kaygı vericidir.” ifadelerine yer verdi.


@@@

Maliye açıkladı!.. ‘PARAYI VERENE AF’

Hazine ve Maliye Bakanlığının Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ödeyeceği KDV hakkında sahte belge kullanan kişiler, geçmiş 5 yıla dönük KDV artırımında bulunurlarsa affedilecekler. Özel esaslı mükellef kapsamından çıkarılacaklar.

KDV ARTIRILIRSA AF

Buna göre, Aralık 2017 ve öncesi vergilendirme dönemlerine ilişkin haklarında “sahte belge veya muhteviyatı itibarıyla yanıltıcı belge kullanma olumsuz raporu, yanıltıcı belge kullanma, beyanname vermeme, adresinde bulunamama, defter ve belge ibraz etmeme” olumsuz tespitleri nedeniyle özel esaslara tabi mükelleflerden 2013, 2014, 2015, 2016 ve 2017 takvim yıllarında faaliyette bulundukları dönemlerin tamamına ilişkin KDV artırımında bulunanlar, artırım tutarlarının tamamını ödedikleri tarihten itibaren “özel esaslar” kapsamından çıkarılacak.

Mükellef, faaliyete başlanan ve sonraki yıllar için, faaliyetin terk edilmesi halinde ise terk ettiği yıl ve önceki dönemler için artırımda bulunacak.


Defter, kayıt ve belgeleri yok etme veya defter sahifelerini yok ederek yerine başka yapraklar koyma veya hiç yaprak koymama, belgelerin asıl veya suretlerini tamamen veya kısmen sahte olarak düzenleme fiillerinden hareketle yapılan vergi incelemesinin tamamlanması sonucu bu fiillerin varlığı tespit edilemeyenler de haklarında yürütülen incelemelerin sonuçlanmasını müteakip KDV artırımında bulunmaları halinde bu tebliğ hükümlerinden yararlanacak.

Kaynak: AA/ Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İstanbul komşuyla yeraltından birleşiyor Fotoğraflarımıza bakıyordum yine… Her çerçevenin altında bir harf olduğunu ilk kez o gün fark ettim. Katar'dan çok sert açıklama! Kargaşanın tek sorumlusu... Mutlaka Okunması Gereken İbretlik Hikaye