Auto-Created-3
07 Ocak 2019 ( 405 izlenme )
Reklamlar

Şeyh Temim’in arkasından kim iş çeviriyor?

Şeyh Temim’in arkasından kim iş çeviriyor? 

Katar medyası bir öyle bir böyle!..
Türkiye ile yakın ilişkileri dikkat çeken Katar’ın en büyük medya kuruluşu Al Jazeera, Türkiye hakkındaki çelişkili tutumuyla dikkat çekiyor. Al Jazeera’nin Arapça yayın yapan organlarının Türkiye dostu olduğu görülürken, İngilizce yayın yapan organlarındaki Türkiye düşmanlığı gözden kaçmıyor. Bu durum, “Katar Emiri'nin arkasından iş çevirenler mi var?” sorusunu akıllara getiriyor.
 Şeyh Temim’in arkasından kim iş çeviriyor? Katar medyası bir öyle bir böyle!..
 yeniakit.com.tr Türkiye ile Katar, zor zamanlarında birbirine destek veren iki Müslüman ülke olarak tanınıyor. Katar’ın sözde terör destekçisi olması bahanesiyle, Körfez ülkeleri tarafından ambargoya maruz kaldığı zamanlar Türkiye’nin verdiği destek, 15 Temmuz ve ekonomik saldırılar sırasında da Katarlı yetkililerin Ankara’ya yaptığı ziyaretlerle ülkede 15 milyarlık yatırım yapacağını açıklaması, dün gibi hafızalarda tazeliğini koruyor. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed esSani’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakın dostluğu da gözlerden kaçmıyor. İki ülke arasındaki yakın dostluğa rağmen Katar’ın en büyük medya kuruluşlarından biri olan Al Jazeera’nin Türkiye hakkındaki çelişkili tavrı, son günlerde iyice göze batmaya başladı.

Arapça yayınlar Türkiye dostu
Al Jazeera bünyesindeki Arapça yayın yapan internet sitesi ve TV kanalında, sürekli Türkiye dostu bir tutum sergileniyor. 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimi sırasında söz konusu site ve TV kanalındaki yayınlarda, Türkiye’nin meşru hükümeti desteklenmiş ve askeri cunta kınanmıştı. Aynı zamanda Katar Emiri ile Erdoğan’ın yakın dostluğuna haberlerinde yer veren yayın organlarında, dostluk hassasiyetinin korunduğu görülüyor.

İngilizce yayınlarda açık Türkiye karşıtlığı
Al Jazeera’nin İngilizce yayın yapan internet sitesi ve TV kanalındaysa, zaman zaman yer verilen açık Türkiye düşmanlığı ve terör ağzıyla yazılan haberler dikkat çekiyor. Son olarak, Al Jazeera’nin İngilizce yayın yapan TV kanalında, Türkiye karşıtı skandal bir haber servis edildi. Haberde tamamen terör ağzı takınıldı, Türkiye’nin sınır güvenliği için terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon düzenlemesi eleştirildi, ABD’den ise övgüyle bahsedildi.

“ABD bizi Türkiye’den koruyor”
Söz konusu haber kanalı, Münbiç ve Fırat'ın doğusuna operasyon gündemdeyken algı operasyonu yaparak unutulmayacak bir skandala imza attı. Münbiç’te, 4 çocuk babası şahısla röportaj yapan kanal, “Size Amerikalılar ile ne kadar güvende hissettiğimizi söyleyemem. Ancak Amerikan varlığı bizi hem Suriye hükümetinden hem de Türkiye'den koruyor” sözlerine yer vererek kara propaganda yapmaya çalıştı.

Al Jazeera'den Türkiye hakkında küstah haber! 'ABD bizi Türkiye'den koruyor'

Sivil kanı akmasın diye Mehmetçik toprağa düştü!
Bölgede yaşayan bir sivilin ağzından verilen bu haber, her ne kadar gizlemeye çalışsalar da, Türkiye’nin masum insanları koruyabilmek için gösterdiği çabayı ve kahraman Mehmetçik’in bölge insanları için toprağa düştüğü gerçeğini akıllara getirdi. Özellikle Afrin harekatı sırasında, sivillerin arasına gizlenmiş teröristlerin Mehmetçik’e saldırması, buna karşın askerlerin halka zarar gelmemesi için gösterdiği özen, harekatın 22’nci gününde 11 Mehmetçik’in toprağa düşmesine neden olmuştu.

Emir’in arkasından iş çevirenler kim?
Katar merkezli, dünyanın en büyük yayın organlarından birinin Türkiye’yi açık hedef haline getirmesi, ‘iki ülke arasındaki kardeş yaklaşımı engelleme çabası’ olarak yorumlandı. Bu durumsa akıllara, “Katar Emiri’nin arkasından iş çevirenler kim?” sorusunu getirdi. İş çevirenlerin FETÖ’cü olma ihtimali akıllara geldi.  

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ahed Tamimi hakkında müthiş iddia Amerikan askerlerinin şehit ettiği ilk Türk askerinin derin hikayesi Trump'tan küstah tehdit! Türkiye'yi mahvederiz! Limonlu Su İçtiğimizde Vücudumuzda Neler Oluyor?