Auto-Created-3
15 Aralık 2018 ( 693 izlenme )
Reklamlar

Başkan Erdoğan emri verdi yakınlarınızla vedalaşın

Başkan Erdoğan emri verdi yakınlarınızla vedalaşın


 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fırat’ın doğusunda operasyonun başlayacağını duyurdu. Peki bu süreçte neler yaşanmıştı bundan sonra neler olacak? Türkiye için Fırat’ın doğusunda sınıra yakın noktaların önceliği var. Bunlar arasında da Münbiç’ten itibaren Ayn el Arab ve Telabyad ön plana çıkıyor. 

Kuzeyde Haseke’ye kadar uzanan bu bölgenin PKK işgalinden temizlenmesi ilk amaç olacaktır.2011’de Suriye iç savaşı başladığında Esed rejimi Fırat’ın doğusunda Türkiye sınırı yakınlarındaki Haseke ve Kamışlı bölgelerine PKK terör örgütüne vermişti. Bugün operasyon alanımız olan Ayn el Arab, Telabyad, Rakka, Münbiç gibi şehirler ise Özgür Suriye Ordusu tarafından rejimden alınarak, özgürleştirilmiş, Suriye halkı kendi topraklarının sahibi olmuştu.

2013’te Fırat’ın doğusu dediğimiz bölge, Haseke’ye kadar olan alanlar ÖSO’nun elindeyken yani Suriye halkının kontrolündeyken ortaya çıkarılan ve Suriye ile Irak’ta piyasaya sürülen DAEŞ terör örgütü bu şehirlere saldırdı. Bölge DAEŞ işgaline girdi. Ve bu şehir ile kasabaların tamamı DAEŞ’in elinde kısa süre kaldıktan sonra hepsi tek tek Amerika’nın “sözde DAEŞ ile mücadele” operasyonları kapsamında PKK teröristlerine anahtar teslim şekilde verildi. 

Böylece Fırat’ın doğusu yani Türkiye sınırı boylu boyunca PKK terör örgütünün işgaline girmiş oldu. Türkiye Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla sınır ötesi terör operasyonlarında çok tecrübeli. Bunların ikisinde de ÖSO öncü kuvvet olmuştu. Fırat’ın doğusu için de aynı durum söz konusu. ÖSO’nun bu bölgede sahada hazırlıkları var ayrıca Tel Abyad ve Rakka’daki Arap ve Türkmen aşiretlerle de anlaşmalar sağlandı onlar da operasyonun bir an önce başlamasını bekliyorlar.


 
Türkiye geçtiğimiz aylarda da bu bölgelerdeki PKK teröristlerini sınır operasyonlarıyla vurmuştu. Aynı durum daha önce Sincar ve Kandil’de de yapıldı. TSK geçtiğimiz Ocak, Şubat ve Mart aylarında Afrin gibi dağlık bir bölgede teröristlere aman vermeden sivillere zarar getirmeden çok başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. 

Afrin’le kıyaslayınca Fırat’ın doğusunun çok daha düzlük, dağlık alanların asgari olduğu, PKK teröristlerinin tuzaklı, vur kaç taktiklerinin çok da işe yaramayacağı bir bölge olduğunu görüyoruz. 

ABD ŞU AN NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR? 

ABD’nin Fırat’ın doğusundaki amacı sözde DAEŞ’le mücadele bahanesiyle silahlandırdıkları PKK teröristlerini DAEŞ sonrası bu bölgede ordu haline getirmek

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

KİME GÜVENİYOR BU ! Akdeniz’de büyük kapışma. Savaş gemileri Türk savaş gemileri tarafından püskürtüldü.! Abdullah Gül sessizliğini bozdu: Çok tehlikeli bir ateşi körüklüyorlar ETİKETTE BU YAZIYORSA BÖCEK YİYECEĞİNİZİ BİLİN