Dev yılan

965 izlenme 07 Şubat 2022
Reklamlar
Traktöre Takılan Dev Yılan

>>>>


Yılanlar Hakkında Cok İlginç Bilgiler


Yılanların dişleri çeşit çeşit olup bu sürüngenlerin başlıca dört grup halinde toplanmasına temel teşkil eder.


4. Oluklu zehirdişliler (Soienglypha). Bunlarda her iki çenede ancak ilkel yapıda birkaç dişleri ve üst çenenin önünde bir çift eğri ve uzun zehir dişleri vardır, Engerekgiller ve çıngıraklıyılangiller'in meydana getirdiği bu grup üyelerinin iki özelliği vardır. Bir kere yüzlerinde, önceki iki gruptaki gibi sadece bir girinti olacağına, içlerinden bir kanal geçer. İkinci özellik, zehir dişlerinin, saldırı esnasında bir çeşit manivela sisteminin etkisiyle dikilmesidir. Öyle ki, bu zehir dişieri, ısırarak değil, vurarak etki gösterirler. Bir engerek yılanı ısırmaz, sokar. Bu itibarla sonuç aynı olsa da, saldırı metodu hiç bir suretle kobra'nınkiyle kıyaslanamaz.


Bir yılanın pullu derisinin deseni ve rengi hemen daima çevreye uygundur. Çölde yaşayanlarında kum rengi hâkimdir, ağaçların üzerinde yaşayıp, gündüzleri ava çıkanlarında çok kere yeşil renk göze çarpar, tatlı su yılanlarında koyu yeşil, deniz yılanlarında sarı ve siyahımsı mavi gibi daha canlı renkler dikkati çeker.


Hemen bütün yılanlar yumurta yumurtlarlarsa da, içerisinde dünya yüzüne çıkmaya hazır yavru bulunan yumurta yumurtlayanları da vardır. Engerekgiller böyledir. Yumurtalar çoğunlukla elips biçiminde, kabukları da derimsidir. Anne yılan, bunları, ısısı ve nem derecesi uygun bir yerde topraktaki bir deliğin içine bırakır. Yılanlarda yuva yapımına rastlanmamıştır.


Zehirli yılanların, zehir dişlerini, ön planda yiyecek elde etmede kullandıklarını belirtelim. Aynı zehir dişleri gerektiği zaman savunma silâhı görevi de görür. Özellikle tüküren kobraların zehir dişleri savunma amacına uygun şekilde değişmeye uğramıştır.


Bunlar da İlginizi Çekebilir

Hababam Sınıfı Oyuncuların Çocukları! Denemek için İşte CHP işte Türkiye'nin Hali ( Yıl 1978 ) TRT Arşivlerinden.. Allah Reis-i Başımızdan Eksik Etmesin Yüzünüze soğan ve sarımsak yağı sürdükten yarım saat sonra gördüklerinize inanamayacaksınız...