Emniyet Genel Müdürlüğü en az ortaokul mezunu personel alıyor! Peki EGM personel alımı şartları neler?
Emniyet Genel Müdürlüğü en az ortaokul mezunu personel alıyor! Peki EGM personel alımı şartları neler? Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından bir ilan yayımlanarak kamu personeli alımı yapılacağı ifade edildi. EGM kamu personeli alım ilanında en az ortaokul mezunu farklı kadrolarda personel alımı yapılacağı ifade edildi. Peki aranan genel şartlar neler?
Yaş sınırı var mı? Başvurular nasıl yapılacak? Tüm detaylar haberimizde.. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesine ilan şartlarını taşıyan 97 memur ve sürekli işçi personel alımı gerçekleştirilecektir. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine yapılacak olan memur alımları hakkında daha detaylı bilgilere aşağıdan haberimizin detaylarında erişim sağlamak mümkün olacaktır.
EGM bünyesine aşağıdaki pozisyonlarda alımlar sağlanacaktır. Sürekli işçi ve personel kadrosunda istihdam edilecek bu personellere yönelik bilinmesi gereken detaylara yer verecek olursak, şunları söylemek mümkün olacaktır.
EGM 97 Memur Alımı Kadroları: EGM tarafından yayımlanan duyuruda 15 kadrolu psikolog, 18 kadrolu aşçı, 54 kadrolu hizmetli ve 10 sözleşmeli avukat alımı yapılacağı aktarıldı. Duyuruda ilan şartlarını taşıyan kişiler için başvuru süreçlerine de değinildi. Başvuru yapmak isteyen adaylar gerekli bilgilere ve kılavuza sitemiz üzerinden erişim sağlayabilirler.
Psikolog 21/01/2019 – 25/01/2019 tarihleri arasında , Aşçı 28/01/2019 – 01/02/2019 tarihleri arasında , Hizmetli 04/02/2019 – 08/02/2019 tarihleri arasında , Avukat 11/02/2019 – 15/02/2019 tarihleri arasında başvurular alınacaktır.
BAŞVURU ŞARTLARI VE DİĞER DETAYLAR: Yayımlanan ilana yönelik detaylara, yayımlanan kılavuzlar üzerinden erişim sağlanabilmektedir. Başvuru yapacak adayların daha önce kamudaki bir görevden uzaklaştırılmamış olması, kamu haklarından mahrum edilmemiş olması, sağlık problemi bulunması, 657′ e tabi olması, KPSS puanının bulunması, güvenlik ve arşiv soruşturması kaydı bulunmaması, terör örgütleriyle ismi anılmamış ya da kamuya zararlı faaliyette yer almamış, askerlik hizmetini tamamlamış ya da ilişiği bulunmuyor olmak gibi şartlar aranmaktadır.
Emniyet Genel Müdürlüğü, rütbeleri polis memurluğundan başlayıp emniyet genel müdürlüğüne kadar uzanan, tüm il ve ilçelerde örgütlenmiş, sahil ve denizlerde görevini askeri polis olan Sahil Güvenlik, kırsalda ise görevini askeri polis olan jandarmaya bırakmış, kentte ise görevi kendisi yöneten iç güvenlikten sorumlu devlet teşkilatıdır. 10 Nisan 1845 tarihinde temeli atılmıştır.
Merkez teşkilatı bünyesinde Ana Komuta Kontrol, Strateji Geliştirme, Arşiv, Asayiş, Bilgi İşlem, Dış İlişkiler, Eğitim, Güvenlik, Haberleşme, Havacılık, İdari ve Mali işler, İkmalBakım, İnşaatEmlak, İnterpol, İstihbarat, Kaçakçılık ve Organize suçlarla mücadele, Koruma, Kriminal, Özel Harekat, Personel, Sağlık İşleri, Sivil Savunma, Sosyal Hizmetler, Teftiş Kurulu, Terörle Mücadele Harekat, Trafik Eğitim ve Araştırma, Trafik ve Denetleme, Yabancılar Hudut İltica Daireleri bulunmaktadır.
Taşra teşkilatını ise, il emniyet müdürlükleri ve ilçe emniyet amirlikleri oluşturur. Genel müdürlük, üst kurum ve yönetim bakımından İçişleri Bakanlığı’na bağlıdır. Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez ve 81 ilde teşkilatlanmış olup konularına göre uzmanlaşmış alt birimlere ayrılmıştır. Suç türlerinin değişken olması neticesi polis teşkilatında da bu değişen suç ile mücadele edebilmek için her geçen gün yeni uzmanlık birimleri oluşturulmaktadır.