Auto-Created-3
23 Aralık 2018 ( 564 izlenme )
Reklamlar

Kursuna gidene 2 Bin TL maaş talepler patladı

Kursuna gidene 2 Bin TL maaş talepler patladı

 
İŞKUR ile Milli Eğitim ortaklığında istihdam garantili eğitim programları düzenleniyor. Öğrencilere bin 200 lira maaş verilip özel sağlık sigortaları yapılıyor. Kursiyerler mezun olduktan sonra işe yerleşiyorlar. Muazzam bir ilgi var. Genelde ev kadınları ve meslek edinmek isteyenler bu kurslara geliyor.” Ev hanımları gitmiş oldukları kurslardan aldıkları iş kurma sertifikaları ile kendi işlerinin kurmaya ve 2 bin lira maaşla çalışmaya çoktan başladılar.

İzmir’in geleneksel lezzetlerinden olan ve coğrafi işaret tesciliyle koruma altına alınan İzmir lokması, geçmişte sadece hayır işi için dökülürken şimdi açılış veya doğum gibi özel günlerin de vazgeçilmezi oldu. Lokmaya olan ilginin giderek artması üzerine aşçılık ve pastacılık eğitimi alarak sektöre girenlerin sayısı İzmir’de 700’ü buldu. Bornova Meslek Eğitim Merkezi bünyesinde hem aşçılık hem pastacılık eğitimi veren ve 29 yıldır lokmacılık yapan Metin Köroğlu, lokma yapımının inceliklerini anlattı.


 
İzmir Ticaret Odası tarafından 8 Şubat 2011’de yapılan başvuruyu değerlendiren Türk Patent Enstitüsü’nün, inceleme sonucu İzmir lokmasını kente özgü bir lezzet olarak tescil altına aldığını ifade eden Köroğlu, lokmanın artık İzmir ile özdeşleştiğine dikkat çekti. Köroğlu şunları söyledi: “İzmir’de 700’den fazla lokmacı bulunuyor ama pastacılar odasına kayıtlı lokmacıların sayısı yalnızca 30. Eskiden lokma işi pastacılar tarafından yapılıyordu. Şimdi işi bilen bilmeyen, lokma makinesi olan herkes bu işe girdi. Bizim imalathanemize gelenler bile taleplerdeki artışı görünce sektöre adım attı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İsyancı askerler Maduro'yu devirmek için harekete geçti! Portakal dayanamadı CHP'ye isyan bayrağı açtı! 'Siz ülkeyi nasıl yöneteceksiniz?' Eşinizle Aranızda Sıkıntılar Varsa Mutlaka Okuyun AKDENİZ'DE TÜRK GEMİSİNE SALDIRI ...