Auto-Created-3
12 Ağustos 2018 ( 596 izlenme )
Reklamlar

Amerika'da bugün ortalık karışabilir


Amerika'da bugün ortalık karışabilir

Amerika "beyazların üstünlüğünü savunan grupların" gösterilerine hazırlanıyor...
Amerika "beyazların üstünlüğünü savunan grupların" gösterilerine hazırlanıyor...

Amerika'nın Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde "beyazların üstünlüğünü savunan grupların" düzenlediği gösterilerde, can kaybı yaşanmıştı.

NeoNazi ve beyazların üstünlüğünü savunan, "sağı birleştirin" sloganıyla hareketen eden grup,  Amerikan İç Savaşı’nda isyancı Güney Ordusu komutanı Robert E. Lee’nin heykelinin kaldırılması sonucu 2017 yılında Charlottesville'de gösteri düzenlemişti. Karşıt görüşlü gruplar da kentte toplanmıştı.

Gösteriler sırasında beyazların üstünlüğünü savunan James Alex Fields Jr, aracını karşıt görüşlü kalabalığın üzerine sürmüş ve 32 yaşındaki Heather Heyer’ı öldürmüştü.

Gösterilerin birinci yıldönümünde, "beyazların üstünlüğünü savunan gruplar", Beyaz Saray'ın karşısında bulunan Lafeyette Park'ında toplanacağı belirtildi. Yetkililer bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken, aynı park ve bölgede karşıt grupların da toplanacağı ifade edildi.

ABD Başkanı Donald Trump resmi Twitter hesabından, ırkçı ve şiddet yanlısı gösterileri kınadığını belirtirken, Amerikalılar için verdiği mücadeleden vazgeçmeyeceğini ifade etti. Trump geçen yıl ölümle sonuçlanan Charlottesville gösterilerinin ardından, ırkçı gruplar ve karşı gruplar için "iki tarafta da iyi insanlar var" ifadelerinde bulunmuştu.

Yetkililer tarafından, Charlottesville’de 700 polis şiddet olaylarını önlemek amacıyla “tam yetkiyle” görev yapacağı bildirildi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Dolar çakıldı! İşte son rakamlar İbretlik Bir Olay! Karamollaoğlu'ndan Erdoğan açıklaması: İnşallah devamını getirir İngltere’de Yaşanan Olay